Balıkesir'de Son 7 Yılın En Sıcak Haziran Günü

Hava sıcaklıklığının mevsim normallerinin yaklaşık 10 derece üzerine çıktığı Balıkesir'de dün, son 7 yılın en sıcak haziran günü yaşandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün, Manisa, Balıkesir, Antalya, Adana, Şanlıurfa ve Diyarbakır için uyarıda bulunduğu "sıcak hava dalgası", etkisini bugün de sürdürüyor.
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği dün, özellikle Ege ve Marmara'nın bazı noktalarında termometreler 41,4 dereceye ulaşan değerleri gösterdi.
Balıkesir'de dün, mevsim normallerinin yaklaşık 10 derece üzerine çıkan hava sıcaklığı yaşandı. İl merkezinde Meteoroloji kayıtlarına 38,6 derece olarak geçerken, ayın 26'sı son 7 yılın en sıcak haziran günü oldu. Balıkesir'de en son 26 Haziran 2007'de en yüksek sıcaklık, 42,5 derece olarak ölçülmüştü.
Bunaltıcı sıcakların yaşandığı İzmir'de dün 39,2, Aydın'da 39,1, Manisa'da 39 derece olarak ölçülürken, bugün ise Balıkesir ve İzmir'de 38, Aydın'da 41, Manisa'da 40 derece bekleniyor.
Yetkililer, hava sıcaklıklarının ramazan ayının ilk gününde 4 ile 8 derece azalacağını belirterek, İzmir ve Manisa'da 34, Balıkesir'de 30 ve Aydın'da 37 olarak tahmin edildiğini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile