Balıkesir'de Sosyal Güvenlik Haftası Kutlamaları

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl müdürü İsmail Sevinç, 2010 yılını, "kayıt dışı ile mücadele" yılı olarak planladıklarını bildirdi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl müdürü İsmail Sevinç, 2010 yılını, "kayıt dışı ile mücadele" yılı olarak planladıklarını bildirdi. Sosyal Güvenlik Haftası kutlamalarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen İsmail Sevinç, Balıkesir'de gecikme cezaları hariç prim alacaklarının toplam 187 milyon 901 bin TL olduğunu, bunun 62 milyon TL'sinin kamu, 125 milyon TL'sinin özel sektör olduğunu açıkladı.
SGK İl Müdürü İsmail Sevinç Otel Basri'de düzenlediği basın toplantısında, 10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftası'nda yer alan etkinlikleri anlatırken rakamsal bilgiler de verdi. Balıkesir il müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmaların da genel bir değerlendirmesini yapan İsmail Sevinç, "müşteri memnuniyeti" odaklı çalıştıklarını ve "vatandaş daima haklı" anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi. SGK İl müdür yardımcıları Ahmet Örcün, Arslan Kılıç, sağlık merkezi müdürü Murat Akın ve kurumdaki birim amirlerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan İsmail Sevinç, çocukların bilinçlendirilmesine ayrı önem verdiklerini kaydetti. Balıkesir'de 2009 yılı kayıtlarına göre 240 bin 751 çalışan sigortalı, 206 bin 132 emekli bulunduğu bildirildi. İsmail Sevinç, Balıkesir nüfusunun 3 bin eksik ile nüfusun tamamının SGK kapsamında olduğunu bildirdi. 28 bin 345 kişinin ilk defa sigorta kapsamına alınarak tescil edildiği, faal olan 65 bin işyerinden 24 bin 351'inin düzenli olarak çalışıp yükümlülüklerini yerine getirdiği kaydedildi. SGK İl Müdürü İsmail Sevinç, kayıt dışılığın son derece sakıncalı ve büyük risk taşıdığını vurguladı.

"BABALARIN VE ANNELERİN KAYIT DIŞILIĞINI ÇOCUKLARI EĞİTEREK ÖNLEYECEĞİZ"
2010 yılını kayıt dışı ile mücadele yılı ilan ettiklerini belirten Sevinç, "2009 yılında kayıt dışıyla ilgili olarak 1 milyon 300 bin TL ceza kesildi. Ayrıca 1 yıl boyunca da teşviklerden mahrumiyet verildi. Kayıt dışı uygulanan işyerlerinde kişiler haklarını alamıyorlar. Hem sigortalı hem işveren için son derece önemli, hassas bir konu. Haksız rekabet oluşturuyor, kayıtlı çalıştıranları zor duruma sokuyor. Kayıt altında işveren hem çalışanının hem kendini koruyor. Özellikle iş kazalarında meblağlar işverenden alınıyor, kayıt dışı ise tam kusurlu oluyor ve çok büyük rakamlar söz konusu. Babaların ve annelerin kayıt dışılığını engellemek için çocukları eğiteceğiz. Onun için özellikle ilköğretim okulları ve orta öğretim kurumlarında sosyal güvenlik sisteminin önemini anlatacak eğitim faaliyetlerinde bulunuyoruz" dedi.

"ÖNCE VATANDAŞ"
SGK İl Müdürü İsmail Sevinç Balıkesir'deki kurumda personele yönelik çeşitli motivasyon yöntemleri uyguladıklarını anlattı. Performans yönetimi yaptıklarını belirten Sevinç, bu şekilde personel arasında birlikteliğin pekiştirilmesine katkı sağladıklarını söyledi. Kurumun çalışması ve verilen hizmetlerin düzeyini ve kalitesini gözlemlemek ve eksiklerini tamamlamak için anket çalışmaları yaptıklarını söyleyen İsmail Sevinç, "Müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutuyoruz. Sonuçta notumuzu bizse vatandaş veriyor. Son anketimizde yüzde 71 iyi ve çok iyi, yüzde 14 kötü ve orta buldu. Bunun üzerinde gereken değerlendirmeyi ve çalışmalarımızı yapıyoruz. Çünkü bizler daha iyisini yapmaz isek bitmişiz demektir. Vatandaşa mal olmuş kurum olarak iyi olmak zorundayız. Biz, 'önce vatandaş haklı' düşüncesiyle hareket ediyoruz" dedi.
Balıkesir'deki Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları kapsamında resim ve kompozisyon yarışması, sosyal güvenlik reformuyla ilgili panel, okullar arası bayan futbol müsabakaları, gezi ve piknik organizasyonu etkinliklerinin düzenleneceği, hafta boyunca her gün 09.00-18.00 saatlerinde açık kalacak tanıtım standında vatandaşların bilgilendirileceği bildirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile