Balıkesir'de Ygs Tedbirleri Alındı

Balıkesir'de, yarın yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) sakin, huzurlu ve güvenli yapılması için gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi.

Bugün saat 18.00'den yarın saat 13.00'e kadar şehir merkezi ve tüm ilçelerde her türlü gürültü ve düğün konvoyları vb yasaklandı. Balıkesir Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, 1 Nisan 2012 Pazar günü (yarın) yapılacak olan 2012-Yükseköğretime Geçiş Sınavının (YGS) sakin, huzurlu ve güvenli olarak yerine getirilmesi için tüm okul ve çevrelerinde polis ve jandarma tarafından tedbir alınacak. Balıkesir mülki sınırları dahilinde bugün saat 18.00'den itibaren yarın saat 13.00'e kadar olan süre içerisinde araçların klakson çalmaları, her türlü resmi ve özel törenler vesilesiyle dışarı yayın yapılması, düğün konvoyları oluşturulması, bina hafriyatı ve yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri, buna benzer her türlü gürültü yapılmasının yasaklandığı bildirildi.

Belediye Başkanlıklarınca başta pazar yerlerinde sessizliğin sağlanması ve inşaat çalışmalarına sınav saatinde ara verilmesi olmak üzere adayların konsantrasyonunu etkileyecek diğer unsurlara yönelik tedbirler alınırken, sınav merkezine gidecek güzergahlar levhalarla belirlenerek toplu taşıma seferleri de aksaklığa meydan verilmeksizin sürdürülecek. Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlığı'na bağlı ilgili meslek odaları tarafından yemek ve konaklama hizmetlerinde gerekli kolaylaştırıcı tedbirler alınacak. Kredi ve Yurtlar Kurumu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her türlü yurt ve konaklama tedbirleri önceden planlandığı belirtildi. Vali Yılmaz Arslan, "Türkiye Cumhuriyetinin geleceği olan gençlerimiz için önemli olan iş bu sınavlara ilişkin kurum ve kuruluşların, her kademedeki personelin ve vatandaşların hassasiyet göstermeleri hususunda gerekli tedbirler alınmıştır. Sınava girecek tüm gençlerimize başarı diliyorum" dedi.

BAŞKAN CEP'TEN BAŞARI DİLEDİ

Öte yandan, Balıkesir Belediyesi de internet sitesi üzerinden yaptığı açaklamada, yarın 100'ü aşkın yerleşim merkezinde yapılacak olan sınavlarla ilgili olarak 07.00-14.00 saatleri arasında sınav yapılacak okullar ve çevrelerinde alınacak güvenlik tedbirlerinin yanısıra huzur ve sükuneti ihlal eden fiillere izin verilmeyeceğini duyurdu. Bu kapsamda, belirtilen süre içerisinde motorlu araçların klakson çalması, aşırı gürültüyle çalıştırılması, düğün ve benzeri konvoyların oluşturulması, binalarla ilgili kazı, yıkım ve yapım çalışmalarının sürdürülmesi, seyyar satıcıların sesli satış yapması ve benzeri her türlü gürültü yasaklandı. Bu konudaki denetimlerin Belediye Zabıta Mdürlüğü ekipleri tarafından aralıksız olarak yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, "Belediyemiz de 1 Nisan Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı ile ilgili olarak öğrencilere yardımcı olmak amacıyla sınav yapılacak okulların adlarını gösteren levhaları, ait oldukları otobüslerin ön camlarına ve bu okullara giden otobüslerin numaralarını gösteren yazılı duyuruyu da Toplu Taşıma Merkezi'nde bulunan duraklara koydu. Ayrıca, Balıkesir Üniversitesi'ne bağlı Çağış Kampüsü'nde sınava girecek olan öğrenciler için otobüs seferleri düzenlendi.

Otobüsler, Bursa karayolu üzerindeki Kredi Yurtlar Kurumu önünden 07.30, 08.00 ve 08.30 saatlerinde kalkış yapacak" denildi. Bu arada, Belediye Başkanı İsmail Ok YGS sınavına girecek tüm öğrencilere başarı diledi.

MİLLİ EĞİTİMDEN TAVSİYELER

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, yarınki YGS'na Balıkesir genelinde toplam 12 bin 190 öğrencinin gireceğini bildirdi. Öğrenci ve velilere önemli mesajlar veren İl Mill eğitim Müdürü İbrahim Aydın, şunları söyledi; "Geleceğin liderlerini, onları hayata hazırlama sürecinde değerlerine değer katarak güzel yarınlara birlikte taşıyacağımızı düşünüyoruz. Öğrencilerimizin geleceğe güvenle bakmaları için gerekli bütün bilgi ve becerilerin kazandırılması en önemli ve öncelikli görevlerimizdendir. Sevgili öğrenciler, sınavlar yaptığınız çalışmaların bir değerlendirme sürecidir. Bu deneyim süreci bildiklerinizi göstermek için bir fırsattır. Yaşamınız boyunca birçok fırsatlar olabileceğini unutmamalısınız. Bu süreçte kaygı ve stresinizi olumlu şekilde yönetin. Öğrencilerimizden beklentimiz iyi yetişmiş, dünyayı tanıyan, kendine güvenen, araştıran ve sorgulayan, milli ve manevi değerlerine bağlı bir insan olmalarıdır. Yaşayacağınız bu deneyim sürecinde sizlere küçük hatırlatmalarda bulunmak isterim. 1 Nisan 2012 Pazar günü İl genelinde 12 bin 190 öğrencimiz sınava girecektir. Tek oturum olarak yapılacak olan sınav, saat 10.00'da başlayacak, 160 dakika sürecektir. Sınav öncesi kimlik ve güvenlik kontrolleri yapılacak olup adayların sınav saatinde sınava sorunsuz ve vaktinde girebilmeleri için sınava girecekleri binanın bahçesinde en geç saat 09.00'da hazır bulunmaları gerekmektedir. Sınava girerken yanınızda 2012-YGS Sınava Giriş Belgesi ile birlikte nüfus cüzdanı veya pasaport bulundurmanız gerekmektedir. Saygıdeğer veliler, çocuklarımızın başarılı olmasında en büyük görev anne ve babaya düşmektedir. Sizlerin destek ve teşviki ile öğrencilerimiz bu uzun çalışma maratonunda daha başarılı olacak ve sonraki yaşamlarında daha emin adımlarla ilerleyeceklerdir. Sınav döneminde sakin ve huzurlu aile ortamı başarıyı artırabilir. Potansiyelini en iyi şekilde kullanabilmesindeki payınızı düşünerek ilgi ve desteğinizle çocuğunuzun yanında olun. Değerli meslektaşlarım, öğrencilerimizin bilin ki en iyi motivasyon ustaları sizlersiniz. Onlarla bilgi birikiminizin yanında tecrübelerinizi de paylaşın. Sınavlar yaklaştıkça duyguları kontrol etmeye çalışın ve rehberlik servisi ile işbirliği içinde olmayı unutmayın. Öğrencilerimizi yetiştiren, onlara emek ve destek veren tüm öğretmenlerimiz ile ailelerine teşekkür ediyor, YGS'ye girecek öğrencilerimize Balıkesir il Milli Eğitim Müdürlüğü ve şahsım adına başarılar diliyorum. "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile