Balıkesir'den Kısa Kısa

Bandırma'da Milli Eğitim Bakanlığınca 403 dönüm alana yaptırılacak Teknik Okullar Vadisi için 2014 yılı yatırım programında 13 milyon TL ödenek tahsis edildiği bildirildi.

Bandırma Ticaret Odası Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İsmail Çoban, yönetim kurul üyeleriyle, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan'ı makamında ziyaretinde, sanayicilerin ara eleman konusundaki sıkıntılarını dile getirdi.
Nitelikli ara eleman sorununun sanayicileri olumsuz yönde etkilediğini belirten Çoban, bundan dolayı ilçedeki bir çok sanayicinin işlerini büyütmekte zorlandığının altını çizdi.
Nitelikli iş gücü sorununun çözümünde, ilçedeki endüstri meslek liselerine önemli görevler düştüğünü ifade eden Çoban, bundan dolayı ilçede ihtiyaç duyulan mesleklere öğrencilerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Meslek liselerinin programlarının belirlenmesinde ilçedeki sanayicilerin de söz sahibi olmasını isteyen Çoban, "Sanayiciler olarak ihtiyacın ne olduğunu bizler daha yakından biliyoruz. Meslek okullarından stajyer öğrenci talep ediyoruz. Torna tesviye bölümünde öğrenci beklerken bizlere ağaç işleriyle ilgili stajyer öğrenci yolluyorlar. Bir çok stajyer öğrenci ekipmanların bir çoğunu bilmiyor. Bu konuda teorik öğrenimlerini yapan öğrenciler uygulamalı eğitimlerini sanayi tesislerinde yapsın. Bu sadece staj dönemlerini kapsamasın" dedi.

Şakir Demirhan ise sanayicilerin ara elaman sıkıntısının Edincik Beldesine kurulacak Teknik Okullar Vadisi'yle sona ereceğini dile getirdi.
403 dönüm alan üzerine kurulacak vadinin, teknik okulların tek çatı altında toplanmasını öngördüğünü anlatan Demirhan, şunları kaydetti:
"Edincik Belediye Başkanlığı, 403 dönüm alanı teknik okullar vadisi yapılması için tahsis etti. Devir işlemlerinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı, okulların yapımına başlayacak. 2014 yılı yatırım programında bu iş için 13 milyon TL ödenek tahsis edildi. Teknik Okullar Vadisinin hizmete girmesiyle birlikte ilçe merkezinde bulunan Endüstri Meslek Lisesi bu alana nakledilecek. Planlamayla sanayicilerin ihtiyaç duyduğu meslek dallarıyla ilgili gerekli çalışma ve yönlendirmeler yapılacak."
-Gömeç'te pazar yeri
Gömeç Belediyesi tarafından yapılan yeni pazar yeri, hizmete girdi.
Gömeç Belediye Başkanı Naim Kocabıyık, ilçe halkına verdiği sözleri yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Eski pazar yerinin talebe cevap verememesi nedeniyle halkın ve pazarcı esnafının istekleri üzerine ilçeye yakışır, kışın yağmur ve soğuk görmeden yazın güneşten korunaklı yeni bir pazar yeri yaptıklarını belirten Kocabıyık, şunları kaydetti:
"Çok şükür 10 yıldır ilçemizde büyük hizmetler yaptık. Bu hizmetlerde iktidarımızın ve milletvekillerimizin büyük destekleri oldu. Bizlerin ve çalışanlarımızın da büyük gayretleri sonucu Gömeç büyüdü ve ülke coğrafyasında adından söz edilebilir bir ilçe haline geldi. Gururlu ve mutluyuz. Bizlere tüm hizmetlerimizde yardımcı olan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, bakanlarımıza, Ak Parti Balıkesir Milletvekillerimize ve il teşkilatımıza şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum."
-Manyas'ta Muhtarlar Derneği'ne ziyaret
Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem, Muhtarlar Derneği'ni ziyaret ederek, başkan Erdoğan Küçükaslan'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Derneği, İlçe jandarma Komutan Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş Durmuş Özkanlı, Emniyet Amiri Hüsamettin Bozdemir ve İl Genel Meclis Üyesi Serdar Erçel ile ziyaret eden Erdem, derneğe sahip çıkılmasını, birçok ilçede böyle bir dernek bulunmadığını söyledi.

Muhtarların demokrasinin vazgeçilmez dinamizmlerinden olduğunu dile getiren Erdem, "Bu nedenle kendileriyle ilişkilerimizi sürekli taze tutuyoruz. Derneğinizde muhtarlıktan ayrılan kişilerin yer alması, onların deneyimlerinden yararlanması daha güzel olur" dedi.

Küçükaslan da derneğin olanakları ölçüsünde sosyal çalışmalara katkı sağladıklarını belirterek, derneğe bazı muhtarların üye olmadığını bildirdi.
-Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin çalışmaları
Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği, şefkat elini bu kez Balıkesir'deki yaşlılara uzattı.
İlçede "Fatma anne" olarak bilinen, kimsesiz çocuklar, yaşlılar ve yoksullara, gerçekleştirdiği sosyal etkinliklerle yardımcı olmaya çalışmasıyla tanınan Fatma Cavlu'nun başkanlığındaki Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği, bu kez de Balıkesir'deki yaşlı ve kimsesiz çocukların yardımına koştu.
Balıkesir'e giden Cavlu, yaşlı bez ve bebek bezi ihtiyacı olanlara, beraberinde götürdüğü malzemeleri dağıttı.

İlde, Vali Ahmet Turhan ile Aile ve Sosyal Politika İl Müdürü Ömer Yalkın ile bir araya gelen Cavlu, merkezi Ayvalık'ta olan derneğin çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.
Cavlu, Ayvalık'a, kimsesiz yaşlılar için mutlaka bir huzurevini kazandıracaklarını vurgulayarak, bu konuda dernek yönetimine desteklerini esirgemeyen Turhan ve Yalkın'a teşekkür etti.
-Kepsut'ta Çakır, güven tazeledi
Kepsut Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın olağan genel kurulunda gidilen seçimde mevcut başkan Selamettin Çakır, güven tazeledi.
Esnaf Sanatkarlar Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurulda Selamettin Çakır'ın tek listesiyle seçime gidildi.
Yeniden seçilen Çakır, üyelere verdikleri tüm sözleri yerine getirdiklerinin altını çizerek, "Emeği geçen ve her zaman bizim yanımızda olan Belediye Başkanı İsmail Cankul'a huzurlarınızda bir defa daha teşekkür ederim" dedi.

Genel kurula katılan Cankul ise yaz-kış demeden tüm şoförlerin işlerini azimle yaptığını belirterek, "İşiniz son derece zor olduğu biliyorum, işte şu an güven tazeleyen Çakır da burada bizden ne istediyse yerine getirdik" dedi.

Toplantıya, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Aşenel, Balıkesir Şoförler Odası Başkanı Fehmi Erdem de katıldı.

Çakır'ın yönetimi, Cemalettin Bilgiç, Nazım Kıray, Recai Filiz, Mücayit Özdemir, Mustafa Arslan ve İsmail Karagöz'den oluşuyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile