Balıkesir-dursunbey Karayolu Kireçli Mevkisinde Minibüsün Uçuruma Yuvarlanması Sonucu Ölü ve Yaralıların Bulunduğu Bildirildi. Halatla 50 Metrelik Uçuruma İnen Ekipler, Ölü ve Yaralılara Ulaşmaya Çalışıyor.

Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Anabilim Dalı bünyesinde Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans Programı açıldığı bildirildi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitelerinin lisansüstü programların sayısının her geçen gün arttığını belirtti.

Yaklaşık üç yıldır BEÜ fakültelerine ve yüksekokullarına yeni bölümler kazandırdıklarını ifade eden Özer, şunları kaydetti:

"Üniversitemizin lisansüstü programlarının güçlendirilmesi amacıyla büyük çaba sarf ediyoruz. Üç ayrı enstitüsünün bünyesindeki 37 ayrı lisansüstü programımıza bir yenisini daha ekleyerek Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Anabilim Dalı bünyesinde Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans programını üniversitemize kazandırmış bulunuyoruz. Günümüzde hemşirelik eğitimi bilimsel temellere dayalı olarak lisans düzeyinde sürdürülmektedir. Lisans eğitimini tamamlamış hemşirelere, gelişen bilim ve teknolojiye uyum sağlayabilmeleri ve bilimsel bilgi üretebilmeleri için mezuniyet sonrası eğitim olanakları sunmak gerekmekte ve bu görev de üniversitelere düşmektedir. Bu programı tamamlayarak 'bilim uzmanlığı' derecesini almaya hak kazanan mezunlarımız, Sağlık Bilimleri Fakülteleri ve Sağlık Yüksekokullarının Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim dallarında öğretim elemanı olarak görev yapabileceklerdir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile