Balikesir Il Kültür Ve Turizm Müdürlügüne Mehmet Mazak Atandi

Balikesir Il Kültür Ve Turizm Müdürlügüne Mehmet Mazak Atandi

Balikesir Il Kültür ve Turizm Müdürlügü’ne Haziran ayinda vekaleten atanan Mehmet Mazak Resmi Gazetede yayimlanan Cumhurbaskanligi kararnamesi ile asaleten atandi.

Mustafa Çalti’nin emekliye ayrilmasinin ardindan Ilkay Karaagaç’in vekalet ettigi Balikesir Il Kültür ve Turizm Müdürlügü’ne vekaleten atanan Mehmet Mazak Cumhurbaskanligi kararnamesi ile asaleten atandi.

Balikesir Il Kültür ve Turizm Müdürlügüne asaleten atanan Mehmet Mazak sosyal medya hesaplarindan bir mesaj yayimladi. Mazak, mesajinda su ifadelere yer verdi. "Kültür ve Turizm Bakanimiz @MehmetNuriErsoy‘un takdirleri ve Sayin Cumhurbaskanimiz @RTErdogan‘in tensipleriyle #Balikesir Il Kültür ve Turizm Müdürlügüne asaleten atandim. Balikesir sehrimizi Kültür Sanat ve Turizmde yukariya en yukariya çikarmak için hep birlikte çalisacagiz. 08 Haziran 2022 günü vekaleten basladigim Il Müdürlügü görevinde sehrin yönetimde görev yaparak çalismalarimi kolaylastiran herkese, desteklerini gördügüm yakin dostlarima, Sayin Bakanim Mehmet Nuri Ersoy ve Cumhurbaskanim Recep Tayyip Erdogan’a bir kez daha tesekkür ediyorum" paylasimi yapti.

Mehmet Mazak Kimdir:

1971 yilinda İçel’in Erdemli ilçesinde dogan Mazak, 1995 yilinda Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1998 yilinda Marmara Üniversitesi Türkiyat arastirmalari Enstitüsü Yeniçag Bölümü’nde “Istanbul’da Kayikçi Esnafi ve 1802 Tarihli Kayikçi Esnafi Sayim Defteri” konulu yüksek lisans tezini tamamladi. Istanbul Büyüksehir Belediyesi Sultanbeyli ve Üsküdar Belediyeleri’nde görev yapan Mazak’in ilk kitabi 1998 yilinda “Eski Istanbul’da Deniz Ulasimi” adiyla yayimlandi. Istanbul sehir tarihi ve kültürü üzerine çok sayida makalesi ve kitabi yayimlandi. Kültür iletisimi, kültürel kimlik ve marka olusturma, tarihsel derinlik kazanma konularinda proje ve çalismalari olan Mehmet Mazak bazi kültür sanat dergilerinin yayin ve bilim kurullarinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile