Balıkesir İl Yatırım Komitesi İlk Toplantısını Yaptı

Balıkesir ve Çanakkale'de proje ve yatırımlara destek sağlayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) öncülüğünde kurulan Balıkesir İl Yatırım Komitesi, ilk toplantısını yaptı.

Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay başkanlığında GMKA konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda komitenin görev ve yetkileri konuşuldu.
Komite Başkanı Suphi Olcay'ın ardından söz alan Balıkesir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Candan Şahin, komitenin kuruluş amacını, yatırımcıların kamu kurumları nezdindeki izin ve ruhsat süreçlerinin tek elden koordinasyon edilmesi olarak özetleyerek, şunları kaydetti:
"Komitemizin amacı bölge planı ile uyumlu olacak şekilde il düzeyinde 'İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi'nin belirlenmesi ve uygulanmasına katkı sağlamaktır. Komitemiz ayrıca iş ve yatırım ortamı ile ilgili kuruluşların fikir ve tecrübelerini paylaşması için uygun ortam oluşturmak, iş ve yatırım ortamının değerlendirilmesi ve iyileştirilmesi için gerekli tedbirlerin alınmakla görevlidir."
Toplantıya, Balıkesir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3. Bölge Müdürlüğü Balıkesir Şube Müdürlüğü, Ticaret Odası, Balıkesir Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Balıkesir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörlüğü gibi 20 kuruluştan 26 temsilci katıldı.

Yılda en az iki kere Vali Yardımcısı Başkanlığında toplanacak komitenin sekretarya hizmetlerinin ise Balıkesir Yatırım Destek Ofisi tarafından yürütülmesi kararlaştırıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile