Balikesir'in Kalbine Dev Proje

Balikesir'in Kalbine Dev Proje

Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, kentsel ve tarihi dokuyu koruyan, yesil agirlikli, sehrin kimligini yansitan dev bir meydan projesi için Büyüksehir Meclisi’nden oy birligi ile yetki aldi.

Balikesir Büyüksehir Belediyesi, sehir merkezinin kalbi Eski Kuyumcular Mahallesi’ni yapi yogunlugundan kurtaracak dev projeyi hayata geçirmek için gün sayiyor. Altieylül ve Karesi Belediyesi’nin hizmet verdigi binada yikim çalismalarini baslatan Büyüksehir, bölgede bulunan tescilli yapilardan Subay Orduevi’ni restore ederek Kuva-yi Milliye ve Atatürk Müzesi, Astsubay Orduevi’ni ise Sanat Merkezi olarak halkimizin hizmetine sunmak için kollari sivadi. Alanda bulunan iki katli Askeri gazinoda yikilarak yesil alan yapilacak.

10 dönümden fazla bir alan üzerinde ortaya çikacak proje ile Toplu Tasima Merkezi, Seyh Lütfullah Cami ile çevresi, Tarihi Tren Gari, halen restorasyonu süren ve tamamlandiginda çok fonksiyonlu Sanat ve Egitim Merkezi olarak kullanima sunulacak olan tescilli TCDD binalari birbiri ile uyumlu bir hale gelmis olacak.

Balikesir’in yöresel ürünlerinin satin alinabilecegi, Balikesir Kahvaltisina ulasilabilecek Esnaf Çarsisi ve yer alti otopark alanlari olusturulacak.

Benzinlikler projeye dahil oldu

Birlesmis Milletler 75. Yil Gençlik Merkezi’nin karsisindaki, Çay Deresi’nin yanindaki Karesi Petrol Ofisi ve Toplu Tasima Merkezi yaninda bulunan Petrol Ofisi, mahkemenin verdigi rayiç bedelle vatandaslarla anlasilarak Balikesir Büyüksehir Belediyesi’nin tapusuna geçirildi ve bölgede sosyal alan olusturma çalismalari baslatildi.

Meclis, Baskan Yilmaz’i yetkilendirdi

Kentsel ve tarihi dokuyu koruyan, yesil agirlikli, sehrin kimligini yansitan bu yeni meydan Balikesir ve vatandaslar için sosyal ve kültürel bir bulusma alani olarak planlaniyor. Bölgeye yepyeni bir kimlik kazandiracak meydan projesi tarihi binalarla mekânsal bütünlük saglamanin yani sira zamanla kaybolan tarihi kültürel kimlik degerlerinin yeniden ön plana çikarilmasini saglayacak. Baskan Yücel Yilmaz, bu projeleri hizlandirmak adina Subat Ayi Meclisi’nde protokol imzalamak üzere yetki aldi.

40 yillik rüya gerçek oluyor

Sehrin 40 yillik rüyasini gerçeklestirmek için çalismalar baslatan Baskan Yücel Yilmaz, “Cumhuriyet Meydani’ni da içeren 10 dönümden fazla alanda dev bir meydan projesi gerçeklestiriyoruz. Alanda bulunan ordu evlerini birini Kuva-yi Milliye ve Atatürk Müzesi digerini ise Sanat Merkezi olarak vatandaslarimiza kazandiriyoruz. Tescilli yapilari hep koruduk, koruyup kollamaya da devam edecegiz. Proje sayesinde bölge yasayan bir alan haline gelecek, güçlenecek. Proje ile ferah bir kent meydanina kavusacagiz. Bu proje ile birlikte çevre sokaklarda sokak sagliklastirma çalismalari baslatacagiz. Büyüksehir Belediyesi olarak askerimize uyumlu, modern ve teknolojik alanlarda konaklama ve yasama imkani saglayacagiz. Bundan hiç kimsenin süphesi olmasin. Zira Balikesir Kuva-yi Milliye Sehridir. Askerimiz bizim bas tacimiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile