Balıkesir - Kütahya Yolunda Trafik Kazası: 2 Yaralı

Balıkesir-Kütahya karayolunda meydana gelen trafik kazasında biri bayan 2 kişi yaralandı. Şarampole uçan araçtaki yaralılar ambulans diye gönderilen içinde yatak ve sedyesi bulunmayan hastanenin hizmet aracıyla hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir‘in Dursunbey ilçesinde yapımı süren Kütahya yolu üzerindeki çevre yolunda Salim T.‘nin (29) kullandığı 31 UL 612 plakalı otomobil Kütahya - Balıkesir yönünde ilerlerken karşı yönden geldiği ileri sürülen siyah renkli bir otomobilin üzerlerine gelmesi sonucu sürücünün direksiyonu kırmasıyla yol kenarındaki beton bordürlere çarpıp takla atarak şarampole uçtu. Gezmek için Çanakkale‘ye gittikleri öğrenilen 31 plakalı araçtaki 4 kişiden A S. ve A.S. isimli 2 kişi yaralandı. Yoldan geçen vatandaşların durup yardım etmeye çalıştığı yaralılara olay yerine ambulans yerine hastanenin hizmet aracıyla gönderilen sağlık ekipleri müdahale etti. Ölen kimsenin olmadığı kazada yaralılar için çağrılan ambulansın olay yerine gelmemesi tepkiye yol açtı. Dursunbey Devlet Hastanesi‘nde biri 112 olmak üzere 2 ambulansın konuşlu olduğu ancak ambulansların Balıkesir‘e hasta götürdüğü için ilçe dışına gönderildikleri, bu sebeple trafik kazasına ambulans gönderilemediği bildirildi. "Burada kaç ambulans var? Neden bir tanesi gelmedi?" diye tepki gösteren yaralılardan biri olay yerindeki ilk müdahaleden sonra hizmet aracı ile diğer yaralı da polis aracı ile Dursunbey Devlet Hastanesine kaldırıldılar. Kazanın meydana geldiği çevre yolunun çalışma yapıldığı halde önlem alınmayıp trafiğe açık tutulması da ayrı bir eleştiri konusu oldu. Yetkililer Karayollarının bu yola bir an önce önlem alınmasını gerektiğini de ifade etti.

Balıkesir-Kütahya yolundaki trafik kazasıyla alakalı soruşturma başlatılırken, kazaya sebep olduğu belirtilen siyah renkli aracın yakalanması için de polis ve jandarma ekipleri ayrıca soruşturma başlattı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile