Balıkesir Milletvekili Havutça’ya Chp’de Önemli Görev

Balıkesir Milletvekili Av.

Namık Havutça, Parti Tüzüğü’nün 39. Maddesi hükmü ile oluşturulan Yerel Yönetimler Üst Komisyonu`na üye olarak görevlendirildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın başkanlığında CHP milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan Yerel Yönetimler Üst Komisyonu ilk toplantısını yaparak çalışmalarına başladı.


Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, görevlendirilmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, milletvekili olmadan önce Bandırma Belediye Meclis Üyesi Grup Sözcülüğü ve Balıkesir İl Genel Meclisi Üyesi ve CHP İGM Grup Başkan Vekilliği yaptığı dönemde kazandığı deneyimlerinden milletvekili olarak CHP Yerel Yönetimler Üst Komisyon Üyeliği görevinde de yararlanacağını ifade etti.

Türkiye’de birçok sıkıntının ekonomik ve sosyolojik anlamda çözümünün yerel yönetimlerin sıkıntılarının çözülmesiyle sağlanabileceğini vurgulayan Havutça, “CHP, ağırlaşan kent sorunlarının çözümünde yerel yönetimlere makul ölçülerde yeni yetkiler vererek, yurttaşların yerel yönetimin kararları üzerinde daha fazla söz sahibi olmasını sağlayacağını parti programında yer vermiştir. Yerel yönetimleri, yerel iktidar odakları olarak değil, yerel demokrasi odakları olarak görerek bu yönde yapacağımız çalışmaları Genel Başkanımız ve partimizin üst yönetim organlarına ileteceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak yerel yönetim vizyonunun odağında insan merkezli bir kentsel ve toplumsal kalkınma anlayışını savunuyoruz.” dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile