Balıkesir Peyniri Dünyaya Tanıtılacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur: 'Kenti gıda ve tarım konusunda marka yapmak istiyoruz. Balıkesir peynirini dünyaya tanıtmak için çalışmalar yapıyoruz'

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kenti gıda ve tarım konusunda marka yapmak istediklerini belirterek, 'Balıkesir peynirini dünyaya tanıtmak için çalışmalar yapıyoruz.' dedi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) öncülüğünde, Balıkesir ve Çanakkale ticaret ve sanayi odalarının iştirakçi olduğu 'Güney Marmara Gıda Kümelenmesi' projesi kapsamında kurulan Güney Marmara Gıda Kümesi Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Başkan Uğur'u ziyaret etti.

Uğur, yaptığı konuşmada, yatırımcı ve üreticilere destekler verdiklerini ve çiftçilere örnek olacak çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Balıkesir'e 'gıda, tarım ve hayvancılığın başkenti' denildiğini belirten Uğur, 'Eti, sütü, sebzesi, meyvesi, her şeyi, var. Belediye olarak üreticilere dağıttığımız süt tanklarını birçok yerde kurduk. Tohum seleksiyon makineleri, buzağı kulübesi, polen altlığı ve eğitimler, seminerler gibi tarım kesimine elimizden gelen yardımları yapma gayretindeyiz. Burhaniye'de 100 dönümlük alanda küçük bir işletmemiz var. Orada çiftçilere örnek olacak çalışmalar yapıyoruz.' diye konuştu.

Kenti gıda ve tarım konusunda marka yapmak istediklerini aktaran Uğur, şöyle konuştu:

'Balıkesir peynirini dünyaya tanıtmak için çalışmalar yapıyoruz. Gelecek yıl sonbaharda yapılacak bir çalıştayla peynir fuarını yeni kongre merkezinde düzenleyip, Balıkesir peynirini dünyaya tanıtalım. Dünyanın tanınmış gurme ve üreticilerini davet edelim. Ayrıca belediyelerin hayvancılık yatırımları ve biyogaz tesisleri için en son Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çıkarttığı kanuna göre ortaklık, yüzde 5'i geçemiyordu. Uzun bir çalışmadan sonra 81 il içinde yalnız Balıkesir'de arazinin yüzde 100'ne kadar tarım yatırımı izni aldık. Bu konuda belediyelerin müdürlerine de eğitimler veriyoruz.'

Güney Marmara Gıda Kümesi Derneği Başkanı Hakan Özdamar ise, derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında Başkan Uğur'a bilgi verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile