Balikesir Teknokent Savunma Sanayine Katkiya Devam Ediyor

Balikesir Teknokent Savunma Sanayine Katkiya Devam Ediyor

Balikesir Teknokent’te faaliyet gösteren KZ Mekatronik firmasi tarafindan gelistirilen uzaktan su alti fünye test ve atesleme sistemi Deniz Kuvvetleri Komutanligi’nin dogrulama testlerinden basariyla geçti. Teknokent Genel Müdürü Burcu Aydemir firmanin basarisinin basta Türkiye olmak üzere Balikesir ve Teknokent adina gurur verici oldugunu belirtti.

Daha önce kara mayinlari konusunda da fünye sistemiyle uzaktan imha sistemi gelistiren KZ Mekatronik firmasi bu kez Deniz Kuvvetlerinde de kullanilabilecek uzaktan deniz alti fünye test ve atesleme sistemini gelistirdi. Deniz Kuvvetleri Komutanligi tarafindan test edilen sistem büyük basari elde etti.

Aydemir: “Sistemin dogrulama testleri basariyla geçti”

Teknokent Genel Müdürü Burcu Aydemir, Balikesir Teknokent’te faaliyet gösteren KZ Mekatronik firmasinin, Balikesir Teknokent’te yürütmekte olduklari bir projesinin dogrulama testlerinin Deniz Kuvvetleri Komutanligi tesislerinde gerçeklestirildigini bildirdi. Aydemir, “Balikesir Teknokent’te Savunma Sanayii üzerine Ar-Ge projeleri yürüten Firmanin, Deniz Kuvvetleri Komutanligi için gelistirdigi ve Savunma Sanayii Baskanligi’nca desteklenen Uzaktan Su Alti Fünye Test ve Atesleme Sistemi (USAS) projesinin bugün dogrulama fazi kapsamindaki yüzme, haberlesme ve suda patlatma testleri yapildi. USAS’in tüm teknik islemleri beklenenin üzerinde bir basariyla karsilamasi ve tam puan almasi bizleri Teknokentimiz, sehrimiz ve ülkemiz adina gururlandirmistir" diye konustu.



Kalender: “Subat 2023’te Deniz Kuvvetleri envanterine girebilir”

Proje hakkinda bilgi veren firma genel müdürü Prof. Dr. Osman Kalender, USAS’in herhangi bir ürünü ikame etme amaci olmadigini, tamamen Deniz Kuvvetleri Komutanligi’nin ilgili birimlerindeki uzman personel tarafindan belirlenen operasyonel ihtiyaçlari karsilama amaçli gelistirildigini, denizdeki mayinlarin imhasi amaci ile kullanilacagini ve Subat 2023’te Deniz Kuvvetleri envanterine girmesinin öngörüldügünü ifade etti.

Prof. Dr. Kalender, USAS’ta kullandiklari Data Linkinde KOSGEB Balikesir Müdürlügünce desteklenen diger bir proje çiktisi oldugunu, böylece ürünün yüzde 100’e yakin bir oranda yerlilestirildigini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile