Balikesir Türk Ocaklari'nda Baskan Korucuogullari Güven Tazeledi

Balikesir Türk Ocaklari'nda Baskan Korucuogullari Güven Tazeledi

Türk Ocaklari Balikesir Subesi 14. Olagan Genel Kurulunu yapti. Mevcut Baskan Tahir Korucuogullari yeni yönetim listesi ile göreve devam dedi

1912 yilinda kurulan ve Türkiye’nin en önemli Sivil Toplum Kuruluslarindan olan Türk Ocaklari’nin Balikesir Subesi 14. Olagan Genel Kurulu’nu gerçeklestirdi. Balikesir Kent Konseyi’nde yapilan ve pandemi tedbirleri kapsamindaki genel kurulda mevcut baskan Tahir Korucuogullari yeni bir listeden olusan yönetimle ile yeniden göreve seçildi.

Kent Konseyi’ndeki 14. Olagan Genel Kurul yeterli katilimin tespit edilmesi sonrasinda saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin hep birlikte söylenmesiyle basladi.

Dr. Mehmet Çaliskan, Sadettin Akbaba ve Üzeyir Akbulut Divan Heyeti olarak seçildi.

Divanin olusturulmasinin ardindan yönetim kurulunun faaliyet raporu, gelir -gider hesaplariyla, bilanço ve denetim kurulu raporlari okundu. Baskan Tahir Korucuogullari faaliyet raporu ile ilgili olarak 16 Agustos 2017’de göreve gelmelerinden bugüne kadar yapilan çalismalari anlatarak üyeleri bilgilendirdi. Raporlar tek tek oylanarak ibra edildi.

Tahmini bütçenin okunmasi, degerlendirilmesi ve oylanmasinin ardindan seçime geçildi. Divan Baskanligina; Yönetim Kurulu için 7 asil, 7 yedek üye; Denetim Kurulu için 3 asil 3 yedek üye; Genel Merkez Büyük Kongre Delegelikleri için 4 asil 4 yedek üye ve Danisma Kuruluna 25 üyenin yer aldigi tek liste sunuldu ve açik oylama yapildi. Üyelerin tamaminin oylariyla bu tek liste üç yilligina seçildi. Tahir Korucuogullari’nin baskanligindaki yönetimde; Oguz Atan, Ruhi Bas, Kamil Ürer, Ramazan Karaca, Nizamettin Cengiz ve Fazli Igdeci yer aldi.

Yapilan seçimin ardindan yeniden göreve gelen Baskan Tahir Korucuogullari Türk Ocaklarinin çok önemli bir misyonunun oldugunu ve Balikesir olarak her zaman ses getiren çalismalara imza attiklarini belirterek: “Bu teveccühünüz ile önümüzdeki 3 yil içinde yapmayi planladigimiz önemli faaliyetler olacak. Özellikle Balikesir’e Istiklal Madalyasi konusunda çok israrliyiz arkadaslar ve Allah’in izniyle bu madalyayi Balikesir’e getirecegiz. Bizim çalismalarimizda desteklerini her zaman gördügümüz Vali Hasan Sildak, Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz’a Ilçe Belediye Baskanlarimiza, yardimcilarina, Kent Konseyi Baskani ve BBB Genel Sekreter Yardimcisi Mürsel Sabanci’ya çok tesekkür ediyorum” dedi.

Balikesir Kent Konseyi’nde yapilan Türk Ocaklari’nin Balikesir Subesi 14. Olagan Genel Kurulu’na BBB Genel Sekreter Yardimcisi Mürsel Sabanci, Karesi Belediye Baskan Yardimcisi Saban Akkol, Balikesir Gazeteciler Cemiyet Baskani Ramazan Demir, Tuhafiyeciler Odasi Baskani Isa Erol, Balikesir Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Gençlik Hizmetleri Müdürü Mustafa Canseven de katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile