Balıkesirli çobanlar, 2 yıllık yüksekokul tarzında eğitime destek verdi. Çobanlığın bilimsel olarak yapılmasının önemine değinen çobanlar, uygulamanın yeni nesil çobanlar için faydalı olabileceğini belirtti.
Türkiye'nin süt üretiminde ilk sırada yer alan ve 650 bin büyükbaş, 850 bin ise küçükbaş olmak üzere toplam 1 milyon 500 bin hayvan varlığına sahip Balıkesir'de çobanlar hükümetin üniversite fikrine sıcak bakıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, "Çobanlık yaparak bugünlere geldik. 35 milyon küçükbaş hayvan var, demek ki daha çok çobana ihtiyaç olacak." sözleri çobanları sevindirdi.Bahar aylarının gelmesiyle birlikte hayvanların mera ve yeşil alanlara indiği şu günlerde çobanlar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in açıklamalarını olumlu karşıladıklarını söyledi.
Balıkesir'in merkeze bağlı köylerinde çobanlık yapan Recep Dalaman (54), 10 yıldır çobanlık yaptığını belirterek, çobanların üniversiteli olmasının güzel olacağını ifade etti.
Seyit Ali Akkurt (66) ise 6 yıldır çobanlık yaptığını belirterek, "Bizim yaşımız geçti. Bizden sonrakiler yapar. Bizim kafalarımız almaz. Ben buna inanmıyorum. Adamlar bunu yapamaz." dedi.
Muharrem Afacan (74) da uygulamanın gençler için iyi olacağını belirterek, "Bilgileri fazlalaşır. Şimdi hayvanlara karakucak işi bakılıyor. Öyle olursa çok iyi olur." diye konuştu.
Balıkesirli çoban Mehmet Çakar (46) ise üniversite projesinin iyi olacağını belirterek, "İlkokuldan çıktığımdan beri çobanlık yapıyorum. Hayatımızdan memnun değiliz. Yem fiyatları çok yüksek. Okumuş çobanlar daha bilgili olur. Çok iyi olur." ifadelerini kullandı .
Balıkesirli Çobanlardan Üniversiteli Çoban Projesine Destek
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in çobanların çalışma şartlarını düzeltmek için bakanlığının çalışma başlattığı yönündeki açıklamalar Balıkesirli çobanlar tarafından olumlu karşılandı.