Balikesirli Gençler Teknofest Izmir'e Katildi

Balikesirli Gençler Teknofest Izmir'e Katildi

Dünyanin en büyük Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e, Balikesir Gençlik Merkezlerinden gençler ve Deneyap Atölyesi’nde egitim gören ögrenciler katilim sagladi.

Festival, Tam bagimsiz bir Türkiye için “Milli Teknoloji Hamlesi” vizyonuyla milyonlari kucaklayip bir araya getiren TEKNOFEST Izmir, coskuyu ve heyecani yine göklere tasidi. Festivale, Balikesir Gençlik Merkezlerinden gençler ve Deneyap Atölyesi’nde egitim gören ögrenciler katilim sagladi.

Tüm dünyanin gözünü çevirdigi Teknofest, hava gösterileri ile Izmir’de muhtesem sovlara ev sahipligi yapti. Yerli ve milli üretim hava araçlarimizdan Türk Yildizlari, SOLOTÜRK, Akinci, Aksungur, Anka, Bayraktar TB2, Hürkus, Jandarma Çelik Kanatlar, Paramotor, Gyrocopter ve Atak Helikopteri TEKNOFEST semalarinda gösteri yapti. Teknoloji ve girisim yarismalari, fuar etkinlik alanlari ile beraber Bilim Sokagi’nda bulunan 6-14 yas grubuna yönelik atölye çalismalari, Hava ve Kara Araçlari Sergisi, Planetaryum, Dikey Rüzgâr Tüneli, Iklim Tüneli, Sanal Gerçeklik Tüneli, Günes Gözlem Etkinligi, Uzay Temali Sisme Oyun Parki, Simülasyon Deneyim Alanlari, Ögrencilerle Ilk Uçus Etkinligi, Pedalli Uçus Etkinligi, Refik Anadol’un “Makine Hatiralari: Uzay” Sergisi, Sahne Senin Etkinligi, ana sahne gösterileri ve daha birçok aktivite yer aldi.

Balikesir Gençlik ve Spor Il Müdürü Adem Özalp, "TEKNOFEST, ülkemizin gelecegi olan gençlerimizin bilim, teknoloji, mühendislik ve tasarim alanlarinda kendilerini gelistirmeleri için önemli bir platformdur. Festivale katilan her bir gencin ögrendikleri gelecekte daha büyük basarilara imza atmasi için birer basamaktir. Bu firsati iyi degerlendirin” dedi.

Ayrica otobüs destegi saglayan Balikesir Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile