Balıkesirli Şehidin Eşine 'fedakâr Anne' Ödülü Verildi

Balıkesirli Şehidin Eşine 'fedakâr Anne' Ödülü Verildi

Balıkesir İşadamları Derneği (BİAD) İş kadınları Komitesi, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla şehit eşi Nalan Apaydın'a, "Fedakâr Kadın" ödülü verdi.

Uzman Çavuş Hüseyin Apaydın, 2012 Eylül ayında Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olmuştu. Ödülünü Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ın eşi Nuran Turhan'ın elinden alan Apaydın, gözyaşlarına hâkim olamayarak, "Çok büyük acı yaşıyoruz. Allah, böyle acıları kimseye yaşatmasın. Eşimi, benden ve kızımdan sadece bedenen aldılar. Biz onun maneviyatını hiç vermiyoruz, vermeyeceğiz de." dedi.

BİAD İş kadınları Komitesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Karesi AVM toplantı salonunda bir program düzenledi.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün de katkı sağladığı programa, Nuran Turhan'ın yanısıra Belediye Başkanı İsmail Ok ve eşi Nesrin Ok, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalım, İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen, BAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Doğan, Şelale Eğitim Kurumları Genel Müdürü İzzet Bilir, BİAD Başkanı Mümin Temel ve davetliler katıldı.

Açılış ve halk oyunlarının ardından konuşan BİAD İş Kadınları Komitesi Başkanı Ünzile Temel, ilk programlarını yaptıklarını belirterek, "Bizim kadınlarımız, toplumun en sağlam temel taşıdır. Şanlı geçmişimizin inşasında kadınlarımızın hissesi, düşmanla yaka paça olan mücahitlerin hissesinden hiç de geri değildir. Komitemiz, iş kadınlarımızın işlerini geliştirip büyütmesinde ihtiyaç duyduğu bilgi, tecrübe ve birimleri onlara en kolay ve hız şekilde ulaştırabilmek için çaba göstermektedir." dedi.

İl Müdürü Yalım da bütün kadınların gününü kutlayarak, "Bu günler kadınımızın değerini, önemini anlatma adına temsili günlerdir. Kadın bizim toplumumuzun mayası, şefkat ve sevgi abidesidir. Kültürümüzde kadına en güzel değer verilmiştir ancak günümüzde özellikle sosyal medya ve farklı sebeplerden dolayı kültürel olarak bazı değerlerin yitirilmesi nedeniyle maalesef üzücü olaylar yaşanmaktadır. Özellikle kadına yönelik şiddet vakalarını üzüntüyle takip ediyoruz. Dünyanın mayası, sevgiden ibarettir. Dünya, er geç bu çizgiye kadınlarımız sayesinde gelecektir." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Doğan ise Dünya Kadınlar Günün hakkında bilgi verdi. Türkiye'de ilk kez 1921 yılında kutlandığını ifade ederek, "1980'li yıllardan itibaren daha yaygın olarak kutlanmaya başladı.

Kadınlar, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de eşitlik isteklerini daha yüksek sesle dile getiriyor. Kadınlara karşı ayrımcılık her yerde var. Bu konuda yıllar içerisinde büyük bir bilinç oluşmaya başladı.

Çalışan, üreten kadın sayısı her geçen gün artıyor." dedi.

İl Müftü Yardımcısı Sezen, konuşmasında İslâm'da kadına bakış açısı hakkında bilgi verdi. Hz. Muhammed (SAV)'in kadına verdiği önemi anlatan Sezen, şöyle devam etti: "Toplumda kadına çeşitli roller veriliyor. Kur'ân'da, kadın ve erkeğin birbirini bütünleyen parçalar olduğu bildiriliyor. İslâm dininin ilk muhatabı bir kadındır. Hz. Peygamber'e ilk şahitlik eden ve ilk müslüman olan da bir kadındır. İlk şehit Sümeyye, bir kadındır. Hz. Peygamber'e Medine'den gelen 15 kişilik grupta ilk biat edenler arasında iki kadın vardır. Peygamberimiz, bütün çalışmalarında kadınların desteğini almıştır." Konuşmaların ardından "Fedakâr Kadın" ödülleri verildi.

9 yaşındaki kızı Sudem'le sahneye çıkan Nalan Apaydın, ödülünü Nuran Turhan'ın elinden aldı. Turhan, şehidin eşine plaket değil, yüreğinin verildiğini belirterek, "İnşallah eşiyle en güzel yerde buluşmalarını diliyorum." temennisinde bulundu. Ayrıca engelli çocuğu olan ve kendisini engelli çocukların eğitimine adayan Serpil Gezer ve Emine Tağıl'a plaket verildi.

Daha sonra Komite Başkanı Temel, 280 gönül elçisi formunu, Turhan'a takdim etti. Program, üniversite öğrencilerinin konseriyle sona erdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile