Balkanlarin Saglik Üssü Tekirdag Sehir Hastanesi Bölgenin Yükünü Sirtliyor

Balkanlarin Saglik Üssü Tekirdag Sehir Hastanesi Bölgenin Yükünü Sirtliyor

Balkanlarin saglik üssü olarak tanimlanan Tekirdag Dr. Ismail Fehmi Cumalioglu Sehir Hastanesi, bölgenin saglik ihtiyacini karsilamaya devam ediyor. Korona virüs vaka oranlarinin da artis göstermesiyle son 20 günde 30 binin üzerinde asilama gerçeklestirildi.

Cumhurbaskani Recep Tayip Erdogan’in katilimi ile geçtigimiz yillarda açilisi yapilarak faaliyete geçen Tekirdag Dr. Ismail Fehmi Cumalioglu Sehir Hastanesi, Marmara Bölgesindeki illerde yasayan vatandaslar basta olmak üzere Balkan Ülkelerinden gelen yabanci hastalarinda saglik ihtiyacini gidermeye devam ediyor. Saglik kadrosuyla vatandaslara 5 yildizli otel standartlarinda hizmet saglayan Tekirdag Dr. Ismail Fehmi Cumalioglu Sehir Hastanesi, bu manada bölgedeki saglik turizmini üzerine çekiyor. Tekirdag Dr. Ismail Fehmi Cumalioglu Sehir Hastanesi, korona virüs ile mücadele çerçevesinde adeta bas aktör görevini üstlenerek bölgedeki önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

Vatandaslar asiya kostu

Son günlerde korona virüsteki vakalarin artis göstermesiyle vatandaslarin hatirlatma dozuna kosmasi üzerine son 20 günde 30 binin üzerinde asi gerçeklestirilmis olduklarini ifade eden Tekirdag Il Saglik Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, “Saglik üssü konumunu barindiran hastanemiz, asilamada da bölgemizin ihtiyacini karsilamakta. Özellikle son 20 günde 30 binin üzerinde asilama gerçeklestirmis durumdayiz ilimizde. Bakanimizin vatandaslarimiza hatirlattigi gibi hatirlatma dozu çagrisi karsiligini görmüs bulunuyor. Gittikçe artan asilama gerçeklestiriyoruz. Özellikle Turkovac asimiza olan artisi gözlemlememiz bizleri sevindiriyor. Asilamanin basladigi günden bu güne kadar yaklasik 3 milyon asilama gerçeklestirildi ilimizde. Bunun büyük yogunlugunu merkezi hastanelerimiz çekti. En basta da yine sehir hastanemiz gelmekte. Hizmetlerini aksatmadan sürdüren Tekirdag Sehir Hastanemiz, hem balkanlara hem diger cografyalardan arzu edip gelenlere saglik turizmi hizmetini sürdürmekte. Halkimizin hizmetinde olmak, bu zor zamanlari bir dayanisma içerisinde geçiyor olmak bizleri mutlu ediyor. Asilama pandemilerde halk sagligi açisindan en önemli kurtulus yollarindan bir tanesi. Özellikle hatirlatma dozlari ile saglanan antikor düzeyleri de bunun için bize çesitli imkanlar sunuyor vücudumuzun bu hastaliklarla mücadelesinde. Hafif atlatiyoruz, yakalanma riskini aza indiriyoruz ve çok yönlü olarak bu hastalikla mücadelemizi arttirici bir rol oynuyor” dedi.

Asilama, asilanma ayni zamanda bir toplumsal dayanisma örnegi oldugunu da dile getiren Kalkan, “Bireysel olarak kendimizi korudugumuz gibi aslinda sevdiklerimizi tüm vatandaslarimizi koruma örnegidir. Bu yönüyle biz asilamayi önemsiyoruz. Toplumsal dayanismayi zor zamanlarda gerçeklestirmeyi basariyla sergileyen halkimizin bu konuda da örnek sergilemesi en büyük beklentimiz. Zaten bakanimizin çagrisinin karsilik bulmasindan bunu anliyoruz. Son dönemlerde hatirlatma dozlari için hastanemizi, saglik kuruluslarimizi ve özellikle sehir hastanemizi tercih eden vatandaslarimizin sayilardan anlamakta ve görmekteyiz. Vatandaslarimiza saglikli, mutlu, huzurlu günler diliyorum” sekline açiklamada bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile