BALKANTÜRKSIAD Üyeleri Ankara'da Bir Araya Geldi

BALKANTÜRKSIAD Üyeleri Ankara'da Bir Araya Geldi

Balkan Rumeli Sanayicileri ve Is Insanlari Dernegi (BALKANTÜRKIAD) üyeleri, Ankara’da düzenlenen resepsiyonla bir araya geldi.

Türkiye ile Balkan ülkeleri arasindaki ekonomik ve kültürel iliskilerin arttirilmasi amaciyla çalismalar yürüten BALKANTÜRSIAD’in üyeleri, Ankara’daki Atakule Event Hall’da düzenlenen resepsiyonda bir araya geldi. Etkinlige BALKANTÜRKSIAD Yönetim Kurulu Baskani Fatih Sakir, IYI Parti Bursa Milletvekili Ismail Tahtaoglu, CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Insan Haklari Inceleme Komisyonu Baskani Hakan Çavusoglu’nun yani sira birçok bürokrat ve is adami katildi.

Programda bir konusma yapan Dernek Yönetim Kurulu Baskani Fatih Sakir, dernek üyesi is adamlari ile baskentteki dernek yöneticilerini tanistirmak ve yeni dostluklar kurulmasini hedeflediklerini belirterek, “Bunu yaparken bu aksam oldugu gibi sayin parlamenterler ile birlikte sayin büyükelçilerin, misyon temsilcilerinin ve is dünyasi kuruluslari yöneticilerinin bir arada olmasina özen gösterecegiz. Çünkü biliyoruz ki dostluk ve baris temelinde ekonomik iliskiler bir merhaba ile basliyor. Ekonomik iliskiler de gelistikçe adeta ülkeler arasindaki sinirlar da kalkiyor. Biz de bunun için çaba harciyoruz” diye konustu.



“Gerçekten komsunuz güçlüyse güçlü oluyorsunuz”

Türkiye olarak güçlü bir bölge insa etmeleri gerektigini ve güçlü bölgenin güçlü ülkesi olmanin önemli oldugunu vurgulayan Milletvekili Tahtaoglu, “Gerçekten komsunuz güçlüyse güçlü oluyorsunuz. Dünya artik bu çizgide aralarinda yüzyillarca savasmis Avrupa’ya baktigimizda 1945’ten sonra Avrupa Birligi gibi büyük bir baris pakti kurdular ve zenginlestiler” seklinde konustu.

BALKANTÜRKSIAD’in vizyonu ve misyonunun çok farkli oldugunu dile getiren Milletvekili Özkan ise, “Göç ettigimiz topraklara ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesi çerçevesinde sadece ekonomik degil, kültürel, sosyal is birligi konusunda ve sosyal farkindalik projelerine de imza atma noktasinda BALKANTÜRKSIAD Bursa’da diger Balkan dernekleri ile beraber yol aldi” dedi.



“Balkanlarin her türlü çatismadan arindirilmasi lazim”

Balkanlarin her zaman tarihte kanin, gözyasinin, çatismalarin, savaslarin yasandigi bir cografya oldugunu vurgulayan Milletvekili Çavusoglu, “Bizim düsüncemiz ve bu noktadaki istikametimiz her türlü çatismadan hem etnik hem dini olarak arindirilmis olmasi çok önemli” ifadelerinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile