Ballica Kampüsü'ne Cami

Ballica Kampüsü'ne Cami

Samsun Üniversitesi Ballica Kampüsü’ne cami yapimi için protokol imzalandi.

Samsun Üniversitesi Ballica Kampüsü’nde yer alan 60 adet bin metrekarelik ve 3 adet 5 bin metrekarelik alana sahip olan tütün kurutma depolari ve hangarlari, üniversite tarafindan fakülteler, atölyeler, laboratuvarlar, sosyal merkez ve Teknopark gibi farkli islevlere dönüstürülmeye devam ediyor. 2019’dan bugüne kadar 28 hangarin restorasyonu ve dönüsümü tamamlandi. Bu çerçevede Tasarim, Mimarlik ve Sehir Çalismalari Uygulama ve Arastirma Merkezi tarafindan kampüste tasarlanan "Cami Projesi" için Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydin ve is adami Dr. Eren Günhan Ulusoy arasinda Rektörlük Senato Salonu’nda imza töreni gerçeklestirildi.

Törende konusan Rektör Aydin, “Endüstriyel miras anlayisimiz, tütün depolarini modern ve islevsel mekanlara dönüstürme amaci tasimaktadir. Ballica Kampüsümüz tarihi ve dogal güzellikleri koruma ve sürdürülebilirlik ilkelerini bir araya getirme konusunda önemli bir örneklik teskil ediyor. Yüksekögretim Kurulu Baskanimiz Sayin Prof. Dr. Erol Özvar Hocamizin 2022 yilinda Üniversitemiz Ballica Kampüsünü ziyaretinde kendisine yapmayi planladigimiz ’Cami ve Ögrenci Merkezi Projesi’ni takdim etmistik. Baskanimizin, Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçeklesen 2023 Bütçe Görüsmeleri’nde Milletvekilimiz Fuat Köktas’a ‘Bu projeyi sizin takip etmenizi ve sahiplenmenizi istiyorum’ diye bir teklifi oldu. Fuat Köktas Bey de Mayis 2023 seçimlerinden sonra bizleri arayarak, YÖK Baskanimiza verdigi sözü yerine getirmek istedigini ifade etti.

Bu süreçte vekilimizin öncülügünde baslayan çalismalar neticesinde, is adami Dr. Eren Günhan Ulusoy, Samsun’un duayen is insani babasi merhum Fahrettin Ulusoy adina bu kampüs camisini yaptirabilecegini ifade etti ve sonrasinda süreç hizlica basladi.

Bugün bu yapim protokolünü imzalamak adina bir araya geldik” dedi.

Aydin, caminin yaninda yer alan ögrenci merkezinin yapimini ise Fuat Köktas’in üstlenecegini sözlerine ekledi.

Eren Günhan Ulusoy, “Babamiz Fahrettin Ulusoy ile sagliginda kendisine, adina bir cami olmasi gerektigi görüslerimizi ifade ediyorduk. Kendisini kaybettikten babamizla yaptigimiz bu sohbetler bize bir vasiyet oldu. Bu noktada aile dostumuz Fuat Köktas Vekilimizle sohbetlerimizde bu projeden bahsedildi. Bu projenin bir egitim yuvasi içerisinde olmasi babamizin egitime verdigi destegi bildigimiz için bizleri aile olarak ayrica heyecanlandirdi. Babamizin ‘Arkamizdan iyi insan desinler yeter oglum’ sözünden hareketle bizlerde bu projeyi üstlenmis olduk” diye konustu.

Fahrettin Ulusoy’un esi Nevin Ulusoy ise “Esim egitime çok önem veriyordu. Bu nedenle aile olarak caminin bir ögrenci kampüsünün içerisinde olmasini çok degerli bulduk. Umariz gençlerimiz böylece manevi anlamda huzur bulurlar” açiklamasinda bulundu.

Eski Milletvekili Fuat Köktas da yaptigi açiklamada, “Sehrimizde ikinci devlet üniversitesi olan Samsun Üniversitesi Ballica Kampüsü’nde çok önemli bir ihtiyaci karsilayacak olan ’Cami ve Ögrenci Merkezi Projesi’ protokolünü gerçeklestirmek için bir aradayiz. Önemli olan gök kubbede hos bir sada birakabilmektir. Caminin yaninda yer alan Ögrenci Merkezi Projesi’ni de üstlenerek es zamanli olarak bizler yürütecegiz” ifadelerini kullandi.

Projenin özellikleri

Samsun Üniversitesi Tasarim, Mimarlik ve Sehir Çalismalari Uygulama ve Arastirma Merkezi tarafindan tasarlanan caminin kapali mekanlari 700 kisilik. Bu sayi son cemaat yerleri ve yari açik teraslariyla birlikte 1100 kisiye çikmakta. Cami, 690 m2 kapali alan ve 580 m2 yari açik alan olmak üzere toplam 1270 m2’lik alana sahip. Bir külliye mantigiyla tasarlanmis olan projede caminin haricinde 130 m2 çayhane ve 1120 m2 ögrenci merkezi bulunmakta. Proje, toplamda 2 bin 800 m2’lik bir alani kapsamakta.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile