Balonlu, Şekerli Gözü Yaşlı İlk Ders

Balonlu, Şekerli Gözü Yaşlı İlk Ders

Bursa'da 50 bine yakın birinci sınıf öğrencisi ders başı yaparken, 66 aylık minikler ilk derste gözyaşı döktü.

Minikler ayrılmak istemedikleri anneleri ilk gün sıralarda birlikte otururken, sınıfları balonla süsleyip çocuklara şeker dağıtan öğretmenler şarkı eşliğinde oyunlar oynadı. Renkli görüntülerin yaşandığı Bursa'da okulların tuvaletleri de 66 aylık miniklere göre uyarlandı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın uyum programı çerçevesinde Bursa’da anaokulu ve birinci sınıf öğrencileri için okul zili erken çaldı. İlk defa okulla tanışan minikler ağlayarak sınıflara giderken, bazı okullarda da öğrencilerin motive olması için oyunlar düzenlendi.

Bursa'da 4+4+4 eğitim sistemi sebebiyle 66 aylık öğrencilerin de okula başlama zorunluluğunun getirilmesiyle geçen sene 43 bin olan sayı bu sene 50 bine çıktı. Anaokulu ve birinci sınıf öğrencileri, sabahın erken saatlerinde okullarına gelerek ders zilinin çalmasını bekledi. Ailelerinin yalnız bırakmadığı öğrenciler, öğretmenlerinin kontrolünde sınıflarındaki yerini aldı. Bursa Nilüfer ilçesi Canaydın İlköğretim Okulu’nda bazı öğrenciler, ailelerinin yanından ayrılmakta zorluk çekti. Anne ve babalarına sarılan ve sınıfa girmek istemeyen öğrenciler, öğretmenlerinin sözleriyle sınıftaki yerlerini aldı. Nilüfer ilçesi Karamehmet İlköğretim Okulu'nda ise öğretmenler miniklere topitop şekeri dağıttı.

Sınıflar balonlarla süslenirken, bir öğrenci ise öğretmenine çiçek verdi.

Osmangazi ilçesi Şehit Piyade Onbaşı Orhan Tezcan İlköğretim Okulu'nda da miniklerin isimleri tek tek anons edildi. İlk defa okulla tanışan öğrenciler, anne ve babalarından ayrılmalarından dolayı sınıf kapısı önünde hüngür hüngür ağladı. Öğretmenlerin ve ebeveynlerinin sakinleştirmek için uğraştığı öğrenciler, öğretmenleri ile sohbet etti. Uyum eğitimi sebebiyle bazı aileler çocuklarının yanından ayrılmadı. Bazı okullarda da öğrencilere okulu sevdirmek için müzikli oyun programları düzenlendi.

Ana sınıfı ve birinci sınıf öğrencileri, müzik eşliğinde oyunlar oynayarak okulun ilk gününde unutamayacakları anlar yaşadı. OKULLARA 4+4+4 AYARI İlk olarak okul, velilere ve çocuklara tanıtılacak. Velilere ve çocuklara sınıfta uyulacak basit kurallar anlatılacak. İlköğretime yeni başlayacak öğrencilere uygulanacak programda ise öğrencilerin keyif alacakları sınıf içinde oyunlar düzenlenecek. Çocuklarına güvendiğini belirten veliler, "İlk başta çocuğumuzun tepkisini ölçtük. Okulu seveceğini hissedince getirdik. İlk günler biz de çocuklarımızı yalnız bırakmayacağız" dediler.

66 aylık öğrencilerin de eğitim görmesi sebebiyle okullardaki tuvaletlerde de düzenlemeler yapıldı. Minik öğrenciler için lavaboların seviyeleri düşürüldü .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile