Balyozcular, Sakarya’da 448 Kişiyi Gözaltına Alacaklardı

Balyoz Darbe Planı’nda, Sakarya’da toplam bin 30 kişi ve kurumun fişlendiği ortaya çıktı.

Plana göre , irticai faaliyette bulunduğu gerekçesiyle 448 kişi gözaltına alınacaktı . Toplumun her kesiminden isimlerin yer aldığı fişleme konusu , Balyoz Darbe Planı davası ek delil klasörüne girdi . Planda , irticai ve sakıncalı olarak sınıflandırılan , göz altına alınarak tutuklanacak kişilerin isimleri de yer alıyor . Sakarya’da yayın yapan yerel Sakarya Halk Gazetesi’nin elde ettiği ve yayınladığı fişleme listesinde ; dönemin siyasetçileri , iş adamları , dernekler , vakıflar , üniversite öğrencileri , dershaneler ve sivil toplum kuruluşları yer alıyor . Planda , arama yapılacak 105 yeri çoğunlukla dershaneler , talebe yurtları , vakıflar ve dernekler oluşturuyor . Balyoz’a göre , Sakarya’da irticai faaliyette bulunan 448 kişi gözaltına alınacaktı . Ayrıca , 10 kamu personeli yanında 19 siyasetçinin de gözaltına alınması planlanıyordu . İrticai örgüt üyesi olarak da 310 kişinin fişlendiği ortaya çıktı .

EYLEMİ DESTEKLEMEYEN VALİ YARDIMCILARI DA FİŞLENDİ

Planda , eyleme destek vermeyen vali yardımcıları ve kaymakamlar da fişlendi . 4 vali yardımcısı ve 6 kaymakam eyleme destek vermedikleri için listeye alındı . Görevde kalması sakıncalı personel de listede yer aldı . Listede 6 kaymakam yer aldı . Bu kısımda düşünceler kısmına yazılan not ise dikkat çekici : “Sakarya’da destek veren vali yardımcısı sayısı yeterli olmadığı için subay veya başka yerlerden kaymakam atayalım . ”
" 38 ÖĞRENCİNİN ÜNİVERSİTE İLE İLİŞİĞİ KESİLECEK "

Planda , irticai görüşlü olduğu iddia edilen 38 öğrencinin de fişlendiği ve üniversiteden ilişiğinin kesilmesi gerektiği belirtilmiş . Ayrıca , 19 üniversite öğrencisi sağ , 16 öğrenci de sol görüşlü ve 59 öğrenci örgüt üyesi olduğu iddiasıyla fişlenmiş .

SAĞLIK İL MÜDÜRÜ OLARAK VETERİNER HEKİM ATAYACAKLARDI

Darbe planında ilginç bir ayrıntı da daha önce ortaya çıkmıştı . Darbeciler , Sakarya sağlık il müdürü olarak , kendilerine yakın bir doktor bulamadıkları için sağlık il müdürü olarak veteriner hekim atayacaklardı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile