'Bana Ne, Beni İlgilendirmez' Tavrı Geri Kalmışlığın Göstergesidir'

'Bana Ne, Beni İlgilendirmez' Tavrı Geri Kalmışlığın Göstergesidir'

Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim görevlisi Yard.Doç. Dr. Ahmet Fidan, 'bana ne, beni ilgilendirmez' gibi tavırların toplumun geri kalmışlığının göstergesi olduğunu belirtti.

Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO)’nda düzenlenen “Demokrasinin ve İnsanların Sonu, Bilgi Ötesi Toplumunda Üretim ve Tüketim İlişkileri" isimli konferansta konuşan Fidan, son yıllarda bilgi toplumunda yaşanan değişimlere dikkat çekti. Ahmet Fidan, daha önce yapılmış olan Tarım, Sanayi ve Bilgi toplumları tanımlarına, bilgi ötesi toplumunu da ilave ederek bu toplumun özelliklerini bir çok kritere göre tanımladı. Fidan, bilgi toplumunda, zaman, yemek, para, kağıt, kitap, sendika, eğitim, kablo, mekan, gizlilik, demokrasi gibi kavramlarının tamamıyla eski anlamını yitirdiğini, bugün için anlamı değişen bu kavramların tabir caizse yarına göre öldüğünü dile getirdi.

Fidan, "Yapılacak bir işi herkesin bana ne, bir başkası yapsın, beni ilgilendirmez gibi umursuz tavırları geri kalmışlığın en bariz örneğidir. Demokrasinin ve insanların sonunu bu umursuzluklar getirmektedir." dedi.

ÜTSO Başkanı Hasan Şimşek Ahmet Fidan'a teşekkür ederek, programa katılanlara teşekkür eti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile