Bandırma Belediye Başkanı Pekel'in Açıklaması

Tüm ülkede beklenen soğuk ve yağışlı havanın, bugünden itibaren Bandırma'da da etkili olacağına dikkati çekenen Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, ''Yağışlarla ilgili yaşanabilecek her türlü olumsuzluğa karşı gerekli önlem aldık'' dedi.

Pekel, meteoroloji yetkililerinden alınan bilgilere göre akşam 18.00'dan sonra şiddetli yağmur beklendiğini, yağmurun daha sonra kara dönerek pazar, pazartesi ve salı gününe kadar etkili olacağını belirtti.

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıları dikkate alarak yaşanabilecek her türlü olumsuzluğa karşı gerekli önlemleri aldıklarını bildiren Pekel, yapılan altyapı çalışmaları sonrası, artık yağışlardan kaynaklanan bir sorun yaşanmayacağını dile getirerek, şunları söyledi:

''Kar yağışının neden olabileceği olumsuzluklar için de gerekli önlemleri aldık. Yollarda olabilecek buzlanmalarda kullanılmak üzere 90 ton tuz stoklarımızda hazır bekliyor. Ekiplerimiz de hazır. Tuzlama çalışmalarının yanı sıra, bu yıl özellikle ana caddelerde buzlanma yaşanmaması için özel bir sıvı kullanılacak. Kar yağarken özellikle yokuş olan yollara özel bir makine ile atılacak bu sıvı 48 saat süreyle, yolun kar tutmasını engelleyecek ve yollarda buzlanma yaşanmayacaktır.''

Başkan Sedat Pekel, olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşların da tedbirli ve dikkatli olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Ahmet Pesen / Mustafa Yılmaz

Yayıncı: Doğan Sarıtaş
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile