Bandirma Belediyesinden Taciz Açiklamasi

Balikesir’in Bandirma ilçesinde Belediye Ögrenci Kurs Merkezi’nde ögretmenin bir çocuga cinsel istismar iddiasiyla tutuklanmasi olayi ile ilgili Belediye Baskanligi tarafindan yazili basin açiklamasi yapildi.



Bandirma Belediye Baskanligi tarafindan yapilan açiklamada "Belediyemize bagli Ögrenci Kurs Merkezi’nde ögretmen olarak görev yapmis olan sahsin, suç niteligi tasiyan davranisini tüm kamuoyu gibi bizler de üzülerek ögrenmis durumdayiz. Olayin vuku buldugu ilk günden bugüne kadar tüm hukuki ve resmi süreçlerin yakin takipçisi oldugumuzu belirtir, yasanilan menfur olayla ilgili yaptigimiz bu açiklamayi tüm kamuoyunun bilgilerine sunariz. Yasanan olayi esefle ve siddetle kiniyoruz. Bandirma Belediyesi Insan Kaynaklari Limited Sirketi bünyesinde çalismis olan sahis, 08.11.2021 tarihinde adliyede gerçeklestirilen resmi islemlerinin ardindan tutuklanmistir. Olayin gerçeklestigi günden itibaren konu ile ilgili kurumumuzca detayli sorusturma gerçeklestirilmistir. Ivedilikle neticelendirilen sorusturmanin ardindan, kurum içi disiplin kurulu kararinca ilgili sahsin is akdine derhal son verilmistir. Yazili ve dijital basinda sanik sahsin savunulduguna veya sahiplenildigine dair haber ve yorumlar gerçegi yansitmamaktadir. Kurumumuzun itibarini zedelemeye yönelik mesnetsiz ve art niyetli yapilan haberler karsisinda Bandirma Belediyesi olarak durusumuz açik, net ve samimidir. Olayda magdur olan kisinin Ögrenci Kurs Merkezi’mizde kayitli olan bir ögrenci olmadigi ve menfur olayin merkezimiz bünyesinde degil, sahsin özel mülkünde (evinde) gerçeklestigi gerçegi hâsil olsa da, sanik sahsin yaptigi davranis hiçbir yaniyla kabul edilebilir degildir." denildi.

Ayrica açiklamanin devaminda, "Ögrenci Kurs Merkezi’mizde uzun yillardir sadece 7. ve 8. sinif düzeyindeki ögrencilere hizmet verildigi ve magdur ögrencinin 12. sinif düzeyinde ögrenim gören ve merkezimizle hiçbir baglantisinin bulunmadigi bilindigi halde hakkimizda çikan haberler maalesef karalamaya yöneliktir. Bu türden asilsiz haberlere itimat gösterilmemesi gerektiginin altini çizer, konuyla ilgili her türlü açiklamanin tarafimizca yapildigini ve yapilacagini belirtmek isteriz. Belediyemize bagli faaliyet gösteren Ögrenci Kurs Merkezi’nde görevli olan tüm personellerimizin ve kayitli ögrencilerimizin yasanan süreçlerden olumsuz etkilenmemeleri adina psikolojik açidan her türlü profesyonel takip uzmanlardan alacagimiz destekle bizzat Belediyemiz tarafindan saglanacaktir. Çocuklarimizin ve gençlerimizin güvenilir egitim ortamlarinda hizmet almalari ve gelecege hazirlanmalari hepimizin birincil vazifesidir. Bu konuda Bandirma Belediyesinin egitime verdigi önem ve hassasiyet tüm Bandirma halki tarafindan bilinmekte ve uzun yillardir takdir görmektedir. Yasanan üzücü olayla ilgili hukuki sürecin devam ettigini ve en yakin takipçisi oldugumuzu bildirir; bu menfur olaydan duydugumuz derin üzüntüyü kamuoyuyla paylasiriz." ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile