Bandirma'da Deniz Temizleyen Çöp Kapanlar Devreye Girdi

Bandirma'da Deniz Temizleyen Çöp Kapanlar Devreye Girdi

Balikesir’in Bandirma ilçesinde deniz temizleyen çöp kapanlar, Bandirma Sahil bandinda belirlenen noktalarda konuldu, gerekli test asamalarindan geçen çöp kapanlar, Bandirma limaninin temizlemek ürere devreye girdi.

Bandirma’nin hâkim rüzgari poyraz yerini lodosa terk edince limani insan atiklarindan kötü görüntülere sahne oldu. Geçtigimiz yillarda Marmara Denizi’nin korkulu rüyasi haline gelen müsilaj hala gündemdeki yerini korurken denizin bu feryadindan hiç ders alinmadi. Bandirma’nin hâkim rüzgârin yerine lodosa birakinca, denizdeki kirlilik yine gün yüzüne çikti.

Lodosun etkisiyle limanda belli noktalarda biriken sise, poset, evsel atik ve benzeri çöpler denizin kirletilmeye devam edildigini bir kez daha gözler önüne seriyor. Balikesir Büyüksehir Belediyesi, deniz kirliginin çözümü için Bandirma limaninin belli noktalarina koydugu çöp kapanlari devreye girdi.

Konu ile ilgili konusan Bandirma AK Parti ilçe Baskani Mehmet Dogan “Bir süredir bakima alinan ve 3 adet bulanan Watles-d marka deniz çöp kapanimiz yeniden faaliyete geçmistir Halkimizdan ricamiz bu çöp kapaninin içine sise veya kapana zarar verecek maddeler atmamalaridir. Halkimiza hayirli olsun" ifadelerinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile