Bandırma'da Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı Kutlamaları

Bandırma'da Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı Kutlamaları

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

  Sabah saatlerinde ilk olarak Cumhuriyet Meydanı ' nda başlayan törene katılan Kaymakam Ali Mantı , Belediye Başkanı Sedat Pekel , Liman Başkanı Halil Karakuş Atatürk Anıtı ' na çelenk sundular . Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından konuşan Liman Başkanı Halil Karakuş , Atatürk ' ün 1926 yılında 815 sayılı Kabotaj Kanunu ile Türk limanları arasındaki deniz ulaşım hakkını , sadece Türk bayrakları gemilere kazandırdığını ifade etti . Kabotaj Kanunu ' nun çıktığı yıllarda Türk ticaret filosunun ulaşım kapasitesinin toplamının 80 bin tona yaklaştığını belirten Karakuş , bugün ise kamu ve özel sektörde yaklaşık 1500 gemiden oluşan deniz ticaret filosunun taşıma kapasitesinin 20 milyon dwt ' ye ulaştığını söyledi . Liman Başkanı Karakuş , " Türk deniz ticaretinin geliştirilip güçlendirilmesi ve deniz kirliliğine karşı fert , toplum ve ülke bilincini geliştirmeyi Türk milletinin hedefi kılmak için , ulu önder Atatürk ' ün ' Denizciliği Türk ' ün milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız ' sözünün gereğini de yerine getirme hususunda ilerleme kaydettiğimizi ve bunu daha da ileri götürmek için Türk milleti olarak hedeflerimizi büyük tutmamız gerekiyor " dedi .
Konuşmanın ardından Denizcilik Bayramı nedeniyle ilköğretim okulları arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol mensupları tarafından verildi .
Törenlerin ikinci kısmında ise protokol üyeleri eski iskeleden romorkörlere binerek denize açıldılar . Liman dışında Sahil Güvenlik botları da gösteriler yaptı . Bandırma ' da Hayat N isimli ro-ro gemisinin battığı bölgede protokol üyeleri tarafından deniz şehitleri anısına denize çelekn bırakılarak saygı duruşunda bulunuldu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile