'Bandirma Füze Kulübü' Film Galasi Gerçeklestirildi

Türkiye’nin uzay yarisina baslangicini beyaz perdeye tasiyan "Bandirma Füze Kulübü" filmin galasi Ankara’da gerçeklestirildi.

Bandirma Füze Kulübü filmin galasi Ankara’da gerçeklestirildi.

Yapimciligini Mustafa Uslu, yönetmenligini ise Ömer Faruk Sorak’in üstlendigi filmin galasina oyuncular Deniz Can Aktas, Asli Bekiroglu, Atay Yildiz, Bahtiyar Engin, Tolga Canbeyli, Nizam Namidar, Bartu Mutlu, Basak Akan, Çiçek Acar, Cemaleddin Çekmece ve bir çok sinemasever katildi.

Galada konusan Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobaci, TRT’nin Türk sinemasina ve dünya sinemasina çok önemli katkilar verdiklerini belirtti.

Film hakkinda konusan Sobaci, “Sinema sektörüne verdigimiz desteklerle birçok projenin hayata geçmesine öncülük ediyoruz ve bu yapimlarin eserlerin ulusal ve uluslararasi alanda elde ettigi basarilar hem Türkiye’nin hem de TRT sinemanin dünya sinemasindaki yerine ve marka degerine çok önemli bir güç katiyor. Bugün gelinen noktada aslinda TRT’nin ortak yapimcisi oldugu birçok film dünyanin çok önemli festivallerinden ödüllerle dönüyorlar. Bu ödüller bir yandan bizi bundan sonraki süreçte yeni ortakliklar için tesvik ederken bir yandan da TRT sinemanin bugün geldigi noktaya isaret ediyor. En son ortak yapimimiz biraz sonra birlikte izleyecegimiz Bandirma Füze Kulübü filmimiz aslinda gerçek bir hikayeden esinleniyor. Bandirma Füze kulübü 1950’li yillarin ortalarinda aslinda havacilik ve amatör roketçiligin yükselise geçtigi dönemde bir grup liseli tarafindan kurulan bir kulüp muadillerden farki beklenmedik ölçüde büyük bir basari elde etmesi aslinda ancak bu basari, bu genç grup desteklenmedigi için devami gelmeyen bir basari bu nedenle bu projemizin bugün özellikle teknoloji alaninda, gençlerin desteklenmesi noktasinda ne noktaya geldigimizi göstermesi açisindan kat edilen mesafeyi göstermesi açisindan bir sorumlulugu bir misyonu yerine getirdigini düsünüyorum çünkü gerçekten bugün gelinen nokta farkli bir nokta özellikle milli teknoloji hamlesi çerçevesinde gençlerimiz ciddi anlamda teknoloji alaninda destekleniyorlar. Onlarda sag olsunlar aslinda elde ettikleri basarilar söz konusu ve bu destegin karsiligini veriyorlar. Bizde TRT ailesi olarak kendi gücünün farkinda ve yapabileceklerinin idrakinde olan bir neslin yetismesine katki saglayacak bu tarz yapimlara destek olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu vesileyle bu anlamli projenin yasama geçmesine katki saglayan yapimcimiz Mustafa Uslu’ya, yönetmenimize, oyuncu arkadaslarimiza ben çok tesekkür ediyorum. Filmimiz bildiginiz gibi 21 Ekimde vizyona girecek. Bu anlamda yolunun açik olmasini seyircisinin bol olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Salonlari dolmanin mutlulugunu yasadiklarini belirten Mustafa Uslu ise, "5 yillik hayalimiz olan bir projeyi sevgili arkadaslarimla birbirinden kiymetli oyuncularla projemiz olmayi kabul ettiler. Harika bir film yaptigimizi düsünüyorum insallah begenirsiniz bir kusurumuz yanlisimiz olduysa af ola. Bu projede bize destek veren, her gittigimizde maddi ve manevi destegini esirgemeyen Hüseyin Altintas’a çok tesekkür ediyorum. TRT Genel Müdürümüz Zahit beye çok tesekkür ediyorum. Bu projede bizi yalniz birakmadilar. Bu onlarla ikinci projemiz Eren sonrasinda. Insallah birlikte güzel projeler yapmaya devam ederiz“ dedi.

Yönetmen Ömer Faruk Sorak ise oyuncularla birlikte elinden geleni yaptiklarini ifade etti.

Kaliteli bir is ortaya koymaya çalistiklarini ifade eden oyuncu Deniz Can Aktas, “Böyle güzel kalabalik bir ekiple çok güzel bir is basardigimizi düsünüyorum. Zor bir zamanin ardindan gerçek bir hikayeyle, gerçeklerden esinlenmis bir hikaye ile kaliteli bir is ortaya koymaya çalistik. Umarim sizlerde izlediginizde bizim hissettiklerimizi hissedebilirsiniz ve umut dolu, keyifle izleyip ayrilirsiniz” dedi.

Türkiye’nin uzay yarisina baslangicini beyaz perdeye tasiyan film, yasanmis gerçek bir hikayeyi konu ediniyor. Filmde ise 1957’de Sovyetler’in Sputnik Uydusu’nu uzaya yollamasinin ardindan lise ögrencisi Umut’un gökyüzüne ve fezaya ulasma hayalleri yeniden yükselir. Umut, kiz arkadasi Leyla, can dostlari Hasan ve Mustafa, klarneti ile Bandirma’nin nesesi Çingen Necati ile birlikte kurdugu Bandirma Füze Kulübü ile gökyüzüne, oradan fezaya ve sonunda büyük aski Leyla’yi kaybedecegi dünyanin öbür ucu NASA’ya uzanan bir yolculuga konusunu isliyor. TRT ortak yapimi “Bandirma Füze Kulübü” 21 Ekim’de tüm Türkiye’de sinemalarda izleyiciyle bulusacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile