Ataç, gazetecilere yaptığı açıklamada, gölde su seviyesinin düşmesiyle ağaçlarda bulunan çok sayıda kuş yavrusunun, yılan gibi hayvanlar tarafından yendiğini bildirdi.
Kuş Cenneti ve çevresinde halkalama çalışmaları yaptıklarını dile getiren Ataç, bu yıl Manyas Gölü'nde yaşanan kuraklıktan dolayı halkalama sayısının 150'yi geçmediğini anlattı.
Geçen yıllarda halkalama sayısının 500-600 olduğu bilgisini veren Ataç, şunları kaydetti:
"Kuş Cenneti olarak bilinen 690 milyon metreküp kapasiteli Manyas Gölü'ndeki su miktarının geçtiğimiz aylarda 199 milyon metreküpe düşmesi, kuş popülasyonunu olumsuz etkiledi. Su seviyesinin düşmesi, karabatak ve pelikanlar haricinde tüm kuş türlerinin popülasyonunu olumsuz yönde etkiledi. Bandırma'da düğün, nişan, sünnet ve benzeri törenlerde atılan havai fişekler, özellikle yavrulama dönemlerine girdiğimiz şu günlerde kuşlar üzerinde olumsuz etki yapıyor. İlçemizde havai fişek gösterilerinin yasaklanması için önümüzdeki günlerde Kaymakamlığa müracaat edeceğiz. Bundan sonuç alamamamız halinde konuyu Bakanlığa taşıyacağız."
Bandırma Kuşsevenler ve Yetiştirenler Derneği Başkanı Ataç Açıklaması
Bandırma Kuşsevenler ve Yetiştirenler Derneği Başkanı Şenol Ataç, "Kuş Cenneti olarak bilinen 690 milyon metreküp kapasiteli Manyas Gölü'ndeki su miktarının geçtiğimiz aylarda 199 milyon metreküpe düşmesi, kuş popülasyonunu olumsuz etkiledi" dedi.