Çelebi Bandırma Limanı gümrüklü saha depolarını otomotiv sektörünün hizmetine sunacak.
Konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Çelebi Bandırma Limanı Genel Müdürü Mehmet Akif Ersoy, Bandırma limanının halen 2 bin 973 metrelik alanda ve derinlikleri 6 ile 11,5 metre arasında değişen 20 adet rıhtımının konteyner, dökme yük, genel yük, sıvı yük, proje yükü ile Ro-Ro gemilerine hizmet verdiğini söyledi.
Ersoy, tamamı gümrüklü saha olan geniş depolama olanaklarını, hızla gelişen otomotiv sanayisinin hizmetine sunmaya hazırlandıklarını, bu amaçla 30 dönüm sahayı depolamaya uygun duruma getirdiklerini açıkladı.
Genel Müdür Ersoy sözlerini şöyle sürdürdü:
''Limanımızın dökme yük ve genel yük elleçleme kapasitesi 11 milyon ton, sıvı yük elleçleme kapasitesi 1 milyon ton ve konteyner elleçleme kapasitesi 350 bin TEU'dur. Liman, tamamı gümrüklü 60 bin ton kapasiteli çelik siloları, 8 bin 500 metre kare yatay depoları ve açık depo sahalarıyla depolama konusunda da bölgenin en önemli limanıdır.''
Yurt geneline uzanan demiryolu bağlantısı ile kombine taşımacılıkla limanda her çeşit yükün elleçlenebildiğine de işaret eden Ersoy, ''Bu yıl altyapı rehabilitasyon yatırımlarıyla birlikte TCDD tarafından yürütülen tren-feri rıhtımının yapımı sürüyor. 2016 yılı sonunda yapımı tamamlanması planlanan proje ile ülkenin her yanından gelecek yük vagonlarının doğrudan gemiye yüklenmesi yapılacak ve buradan da Tekirdağ'a geçerek, uluslararası demiryolu bağlantısı sağlanacak.'' dedi.
Ersoy ayrıca, 2010 yılında, TCDD tarafından Çelebi Holding'e devredilen Bandırma limanının özelleştirilmesinden bu yana 50 milyon dolar değerinde makine, ekipman ve altyapı rehabilitasyon yatırımı yapıldığını vurgu yaparak, ''Halen limanımızın 11 milyon tonluk yük elleçleme, 300 bin TEU'luk konteyner elleçleme kapasitesi bulunuyor. Saha betonlamaları, liman içi yollar ve viyadük çalışmaları da yapılan limanımız, Güney Marmara'nın en modern limanı durumuna geldi.'' şeklinde konuştu.
Bandırma Limanı Saha Depolarını Otomotiv Sektörüne Açıyor
Çelebi Bandırma Limanı Genel Müdürü Ersoy: 'Saha betonlamaları, liman içi yollar ve viyadük çalışmaları da yapılan limanımız, Güney Marmara'nın en modern limanı durumuna geldi'.