Bandirma Tip Fakültesi Için 400 Yatakli Ek Bina Müjdesi

Bandirma Tip Fakültesi Için 400 Yatakli Ek Bina Müjdesi

Bandirma Onyedi Eylül Üniversitesi bünyesinde kurulan Tip Fakültesi hizla gelisiyor. Fakültenin derslik, laboratuvar ve akademisyen odalarinin da yer alacagi 400 yatakli hizmet binasi için proje hazirliklarinin tamamlandigi belirtildi.

Bandirma Onyedi Eylül Üniversitesi kamuoyunu bilgilendirmek amaçli periyodik olarak düzenlemekte oldugu basin toplantilari çerçevesinde, üniversitenin Merkez Yerleskesinde kahvaltili basin toplantisi gerçeklestirdi. Toplantida üniversitenin geldigi son noktayi degerlendiren Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir’den Tip Fakültesi için 400 yatakli hastane ek binasi müjdesi geldi.

Üniversitenin yeni yatirimlariyla ilgili de bilgi veren Rektör Özdemir, “Durmus olan Merkezi Derslik binasi insaati yeniden basladi, Ögrenci Yasam Merkezinin kaba insaati bitirilerek yemekhane bölümleri hizmete açildi. Diger bölümleri de yilsonu itibariyle hizmete açmak için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Tiyatro ve sinema salonlari, kafeterya, kirtasiye, oyun salonlari, hobi atölyeleri, ögrenci topluluklarina yönelik toplanti, egitim ve aktivite odalari ile sosyal ve kültürel anlamda ögrencilerimize çok yönlü hizmet verecek olan Ögrenci Yasam Merkezimizi ögrencilerimizin çok begeneceginden eminim. Mühendislik ve Doga Bilimleri Fakültesi binamiz tamamlanarak faaliyete geçti. Yakin zamanda açilisini gerçeklestirmek istiyoruz. Çok Amaçli Spor Kompleksimizin insaati hizla yükseliyor. Spor Bilimleri Fakültesi etabinin yeni egitim-ögretim döneminde ögrencilerimize hizmet vermeye baslamasi planlanmakta, tüm kompleksin ise en geç 2021-2022 egitim-ögretim yilinin 2. dönemine kadar hizmete açilmasini öngörüyoruz. Üniversite yerleskeleri içerisinde yer alan Türkiye’nin en genis ve en kapsamli spor komplekslerinden birini ögrencilerimize ve bölgemize kazandiriyor olmaktan mutluyuz. Bandirma Onyedi Eylül Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi binasinin arka tarafinda yer alan yerleskemiz içerisindeki 90 dönümlük arazide, mevcut hastaneden daha büyük, 400 yatakli hastane ek hizmet binasi ve ögrencilerimizin egitim-ögretimi için derslikler, laboratuvarlar ile akademisyen odalarindan olusan Üniversitemizin Tip Fakültesinin yer alacagi bina için proje hazirliklari tamamlandi. Üniversitemizin ögrenci artisina paralel olarak dogacak yurt ihtiyaci da düsünülerek Gençlik ve Spor Bakanligi Kredi ve Yurtlar Kurumu ile görüsülerek 2.000 yatakli yeni yurt yapimi projesi onaylandi. Liseler Vadisinin bitiminde, Çok Amaçli Spor Kompleksinin alt tarafinda bu 2.000 kapasiteli KYK yurdu insaatinin kisa sürede hayata geçirilmesini bekliyoruz. Yine Merkez Yerleskemiz içerisinde ögrencilerimizin hosça vakit geçirecegi yesil alanlardan olusan projelerimiz de hizla devam etmektedir.” ifadelerini kullandi.

BANÜ’de ögrenci sayisi 19 bine yükseliyor

Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, daha sonra üniversiteye dair sayilarla ilgili bilgi paylasiminda bulundu. En son basin toplantisinda 9 olan fakülte sayisinin 10’a yükseldigini, bunlardan Islami Ilimler Fakültesi hariç 9’una önümüzdeki egitim-ögretim döneminde ögrenci alimi olacagini, 9 meslek yüksekokulundan 8’inin ögrenci alimina baslayacagini, 4 enstitü ve 19 uygulama ve arastirma merkezi ile üniversitenin her geçen gün büyüdügünü ve gelistigini, 6’si ön lisans, 6’si lisans olmak üzere 12 yeni bölüm ve programla su an 15.000’in üzerinde olan ögrenci sayisinin yeni egitim-ögretim yilinda 19.000’ e yükselecegini dile getiren Özdemir, personel sayisinin da artarak önümüzdeki yil sonunda yaklasik 300’ü idari ve 600’ü akademik olmak üzere 900 personelden olusan bir aile olacaklarini söyledi.

Açilacak 12 yeni bölüm ve programda özellikle Ingilizce egitim verecek bölümlere vurgu yaparak üniversite olarak yabanci dilde egitime agirlik verilecegini, önümüzdeki dönemlerde yabanci bölüm ve program sayilarinda artis olacagini belirtti.

Uluslararasi ögrenci sayisinda da artis beklediklerini dile getirerek 1.750 uluslararasi ögrenciye ilave olarak, yeni dönemde 400 yeni uluslararasi ögrenci kabulünün planlandigi ve böylece yeni egitim-ögretim döneminde uluslararasi ögrenci sayisinin yaklasik olarak 2.100 olmasinin öngörüldügünü söyledi.



Diger yerleskelerle ilgili de bilgiler paylasan Rektör Özdemir, Edincik Yerleskesinde Deniz Bilimleri Ögrenme Merkezi ile Marmara Akvaryumu’nun yapiminin tamamlandigi ve yakinda açilisinin yapilacagi, Gönen Meslek Yüksekokulunda, Gönen Kaymakami Aslan Yurt’un öncülügünde “Bandirma Onyedi Eylül Üniversitesi Gönen Yerleskesi Ek Egitim ve Sosyal Tesis Binalari Yapim Protokolü” çerçevesinde yeni egitim binasi için çalismalarin sürdügünü, Susurluk’ta da yeni yerleske arazisi içerisinde spor tesisleri için çalismalarin basladigini ifade etti.

Eski Pertevniyal Hastanesi için Balikesir Valiligi, Bandirma Belediyesi ve Bandirma Onyedi Eylül Üniversitesi arasinda protokol imzalandigini ve Bandirma Belediyesinin 1 yil içerisinde binanin restorasyonunu gerçeklestirerek Bandirma Onyedi Eylül Üniversitesine teslim edecegini ve üniversitenin bu binayi basta kent müzesi olmak üzere farkli amaçlarla kullanacagini belirtti.

Rektör Özdemir, son olarak da BANÜ Teknokent projesi hakkinda bilgi paylasiminda bulundu. Kurucu Heyeti tesekkül eden ve Merkez Yerleske içerisinde yapilmasi planlanan teknokente bagli olarak, kurulmakta olan Marmara OSB içerisinde de bir binanin hizmet vermesinin kararlastirildigini ve Marmara OSB’nin merkezinde yer alacak BANÜ Teknokent ek hizmet biriminin insaatinin da Marmara OSB tarafindan üstlenildigini söyleyerek sözlerini tamamladi.

Basin Toplantisi, Bandirma Onyedi Eylül Üniversitesi ile ilgili Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafindan yapilan detayli bilgi paylasiminin ardindan günün anisina fotograf çekimiyle son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile