Bandirma'ya Hizli Tren Müjdesi

Bandirma'ya Hizli Tren Müjdesi

Bandirma-Bursa-Yenisehir-Osmaneli Yüksek Standartli Demiryolu projesi için Balikesir’in Bandirma ilçesinde halki bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

Bandirma’nin Dogruca Mahallesi’nde Bandirma-Bursa-Yenisehir-Osmaneli Yüksek Standartli Demiryolu projesi ile ilgili yüklenici firma Kalyon Insaat ve Ulastirma Bakanligi yetkililerince halki bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

Ak Parti Balikesir Milletvekili Yavuz Subasi’nin da katildigi toplantiya vatandaslarin ilgisi de yogun oldu. Bandirma-Bursa-Yenisehir-Osmaneli Yüksek Standartli Demiryolu projesi olarak adlandirilan ve Bandirma - Bursa arasi seyahat süresini 40 dakikaya düsürecek projenin 3 yilda tamamlanmasinin planlandigi ifade edilirken, proje kapsaminda 201 km demiryolu hatti dösenecek. Projenin maliyeti ise 9,5 milyar TL olarak belirtildi. Projenin 3 etapta olustugu ve birinci etabi için hazirlanan dosyanin Çevre ve Sehircilik Bakanligi’nca kabul edildigi diger etaplar için ise ÇED Raporu’na gerek olmadigi ifade edilirken, Bandirma - Bursa etabi için güzergahin netlestigi fakat henüz kamulastirma islemi yapilmadigi belirtildi.

"29 tünel, 35 köprü, 99 alt geçit yapilacak"

201 km uzunlugundaki projenin Bandirma’dan baslayarak, Bursa - Yenisehir - Osmaneli istasyonlarindan geçtikten sonra Osmaneli bölgesindeki Ankara - Eskisehir - Istanbul Yüksek Hizli Tren Hattina baglanacagi, proje kapsaminda 29 tünel, 13 kaçis tüneli, 35 köprü, 15 viyadük, 99 alt geçit, 29 üst geçit, 6 aç-kapa tünel, 217 menfez ve 7 istasyon olmak üzere toplam 443 proje ünitesi yapilacagi belirtildi.

"17 Eylül Stadi’nin arkasina tren gari yapilacak"

Dogruca Mahallesinde yapilan bilgilendirme toplantisinda yüklenici firma Kalyon Insaat Proje Müdürü Daghan Kiliç bilgiler verdi. Kiliç, "Projenin geçen yil ihalesi yapildi. Finans dis krediler. Proje üç asamadan olusuyor. Bu yil sonu üretime baslanacak. Bu yil sonunda kamulastirma çalismalari baslayacak. 3 yillik bir imalat öngörüyoruz. Bizim derdimiz insanlari minimum rahatsiz ederek bu isi yapabilmek. Buralarda mevcut tren yolu alani oldugu için 30-35 metre genisliginde kamulastirma olacak gibi görünüyor. Burada hem yolcu hem yük tasinacak. Projenin ihale bedeli 9,5 milyar lira" dedi.

Proje kapsaminda Bandirma Korozman Mevkii’nde bulunan 17 Eylül Stadi’nin arka kismina ise Tren Gari yapilacak. Karacabey ve TEKNOSAB’da istasyon olacagini kaydeden Kiliç, iki istasyonda trenin durmasi nedeniyle Bandirma-Bursa arasi ulasim süresinin 40 dakika olmasinin öngörüldügünü kaydetti.



AK Parti Balikesir Milletvekili Yavuz Subasi, "Çocuklarimiza, torunlarimiza bir zamanlar hayal olan, bu da olur mu diyebilecegimiz Yüksek Hizli Treni Bandirmamizdan Bursa’ya kadar insallah tamamlanacagiz. Mevcut Izmir - Balikesir hattimiza dokunmadan ona paralel sekilde, yine Osmaneli’nden Ankara ve Istanbul istikametine giden hizli trenlere baglanacak sekilde ülkemizin ekonomik sartlarinda olaganüstü bir degisim olmadigi takdirde hizli treni hem yük tasimaciligi ile birlikte hem de yolcu tasimaciligi ile birlikte insallah ülkemize ve siz degerli hemsehrilerimize sunmak istiyoruz. Hemsehrilerimizin haklarinin yanindayiz. Hem sehrimiz, hem hemsehrilerimiz hem de ülkemiz kazanacak" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile