Bangkok '4-D Cinema' İzleyicileri Başka Bir Boyuta Taşıyor

Güney Koreli CJ 4DPlex ile ortak yatırıma giden Tayland şirketi Major Cineplex Group, ülkenin ilk "4 boyutlu" sinemasını açtı.

İki ve üç boyutlu filmlerin gösterildiği sinemalarla kıyaslandığında "4DX" olarak adlandırılan dört boyutlu sinema, izleyicinin perdedeki tüm aksiyonu hissetmesini sağlıyor.

Major Cineplex firması, Paragon Cineplex'de yaptığı 1.5 milyon dolarlık yenileme çalışmasının ardından salonlarından birini 4 boyutlu sinemaya çevirdi.

180 koltuklu salonda gösterilen ilk film "Transformers: Dark of the Moon" oldu. Bilet ücretleri ise 10-12 dolar arasında değişiyor.

Ağustos ayında açılan salonun ilk ziyaretçileri 4 boyutlu sinema hakkında farklı yorumlar yapıyor. Bazıları yeni teknolojiden hoşlandıklarını söylerken, bazıları geleneksel sinema keyfini tercih ettiğini söylüyor.

4 boyutlu salonda sinema tecrübesi yaşayan bir Taylandlı, "Dövüş sahnesinde, tekme attıklarında, siz de bu aksiyonun içinde yer alıyorsunuz. Aktör tekmeyi yediğinde de arkanızda bu tekmeyi yemiş gibi oluyorsunuz. Müthiş, çılgınca..." diye konuştu.

İzleyicilerden Sasit Suvanadesa ise, koltuklardaki hareket ve titreşimlerin filme odaklanmasına engel olduğunu belirterek, normal bir sinemanın kendisi için daha iyi olabileceğini belirtti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile