Banglades'te Arakanli Müslümanlarin Kaldigi Kampta Heyelan Ve Sel Açiklamasi 6 Ölü

Banglades'te Arakanli Müslümanlarin Kaldigi Kampta Heyelan Ve Sel Açiklamasi 6 Ölü

Banglades’te Arakanli Müslümanlarin (Rohingya) kaldigi Cox’s Bazar Mülteci Kampi’nda muson yagmurlari nedeni ile meydana gelen heyelan ve sellerde ilk belirlemelere göre 3’ü çocuk toplam 6 kisinin hayatini kaybettigi bildirildi.



Banglades’te Arakanli Müslümanlarin (Rohingya) kaldigi Cox’s Bazar Mülteci Kampi’nda muson yagmurlari nedeni ile heyelan ve sel meydana geldi. Banglades hükümetinin mültecilerden sorumlu üst düzey yetkilisi Mohammad Shamsud Douza yaptigi açiklamada, meydana gelen heyelan ve sellerde 6 kisinin hayatini kaybettigini aktardi. Kamptaki 5 kisinin heyelan sonucu hayatini kaybettigini aktaran Douza, 1 çocugun ise sel sularina kapildigini açikladi.



Save the Children (Çocuklari Kurtarin Vakfi) Banglades Ülke Direktörü Onno van Manen yaptigi açiklamada, siddetli yagis nedeni ile meydana gelen heyelan sonucu bir barinagin toprak altinda kaldigini ifade ederek, 2 çocugun bu heyelan sonucu hayatini kaybettigin aktardi. Yagislarda yüzlerce barinagin zarar gördügünü aktaran van Manen, ailelerin camilere ve okullara sigindigini belirtti.



“Bu gibi kamplar çocuklarin yasayip büyüyecegi bir yer degil”

Van Manen, "Bugün Cox’s Bazar’daki siddetli yagis ve sel, Rohingya mültecilerinin ve özellikle çocuklarin iklim degisikliginin etkilerine karsi ne kadar savunmasiz oldugunu bir kez daha gösterdi. Bu gibi kamplar çocuklarin yasayip büyüyecegi bir yer degil. Uluslararasi toplum uzun vadeli bir siyasi çözüm bulmali" dedi.



Yaklasik 1 milyon Arakanli Müslüman (Rohingya) 2017 yilinda Myanmar’daki askeri baskidan kaçtiktan sonra dünyanin en büyük mülteci yerlesimi olan Cox’s Bazar sinir bölgesindeki kamplarda hayatlarini sürdürmeye çalisiyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile