Banglades'te Sel Nedeniyle Elektrikler Kesildi

Banglades’in Sylhet sehrinde meydana gelen selde bazi trafo merkezlerinin sular altinda kalmasi nedeniyle elektrikler kesildi.

Banglades’in Sylhet sehrinde siddetli yagislar nedeniyle sel meydana geldi. Sylhet sehrindeki Barikandi Elektrik Satis ve Dagitim Merkezi’nin selde hasar görmesinin ardindan sehirde dünden beri elektrik kesintisi yasandigi belirtildi. Sehirde sel nedeniyle birçok evin, egitim kurumlarinin, tarim arazilerinin ve is yerlerinin de sular altinda kaldigi ögrenildi. Sehirde ayrica sel sularinin petrol deposuna sizmasi sonucu akaryakit sikintisi yasandigi ve Surma Nehri kiyisindaki degirmenlerde bulunan çok miktarda pirincin islanarak zarar gördügü kaydedildi.

Komiser Yardimcisi Anwar Sadat, Sylhet sehrindeki selden etkilenen bölgelere gida yardimi yapildigini ve bölgelerde barikatlar kuruldugunu belirtti.

Sylhet Su Gelistirme Kurulu (WDB) tarafindan yapilan açiklamada ise nehir sularinin 2008 yilindan bu yana hiç bu kadar yükselmedigi ifade edilirken, yagislarin devam etmesi halinde sehirdeki durumun daha da kötülesecegi açiklandi.

Son 24 saatte Sylhet sehrindeki Chhatak Point bölgesinde 18 milimetre yagis görüldügü belirtilirken, Sylhet Point’te 82 milimetre, Kanaighat’ta 60 milimetre, Sheola bölgesinde ise 126 milimetre yagis kaydedildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile