Baraj İnşaatının İkinci Etap Çalışmalarına Geçebilmek İçin Namazgah Deresi'nin Yatağı Değiştirildi

Kandıra'da, Namazgah Barajı inşaatının ikinci etap çalışmalarına geçilmesi nedeniyle Namazgah Deresi'nin yatağı düzenlenen törenle değiştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, törende yaptığı konuşmada, baraj inşaatının devam edebilmesi için Namazgah Deresi'nin suyunu geçici olarak derivasyon tüneline bağladıklarını söyledi.

2013 yılında, kışın biriktirdikleri suyu Temmuz ayında arıtma tesisine vererek halkın hizmetine sunacaklarını belirten Karaosmanoğlu, suyun olmadığı yerde hayatın durduğunu ve suyun medeniyet olduğunu kaydetti.

Karaosmanoğlu, bölgedeki en büyük sorunlardan birinin içme suyu eksikliği olduğunu dile getirerek, hayvancılık ve içmede kullanılacak suda da eksiklik olduğunu ifade etti.

Namazgah Barajı'nın bölgedeki su sorununu çözeceğini vurgulayan Karaosmanoğlu, şunları söyledi:

''Kışın buradan 50 milyon metreküpün üzerinde su akıp gidiyor ama yaz dönemi boyunca su sıkıntısı çekiyoruz. İşte bu eseri yapmakla bu sıkıntıyı gidereceğiz, bu bölgeye hayat vereceğiz. Kandıra'ya bereket getirecek olan bu baraj, en önemli devlet yatırımlarından biridir. Tabi bunu biz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak yapıyoruz ama şu anda Türkiye'nin gidişatı böyle. Türkiye'de istikrar var, bereket var, üretim var. Siyaset artık sadece günlük halkı yönlendirme adına yapılmıyor, halkın temel ihtiyaçlarını giderme konusunda siyaseti bir hizmet olarak görüyoruz.''

2013 yılında tamamlanması hedeflenen baraj, Kandıra'nın su ihtiyacını karşılayacak. Barajın toplam depolama hacmi 25 milyon metreküp, gövde yüksekliği ise 35 metre olacak.

Muhabir: Şahin Oktay

Yayıncı: Murat Paksoy
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile