Baraj İşçileri Haklarını Arıyor

Balıkesir´in Havran ilçesinde yapımı tamamlanan Havran Barajı'nın açılış törenine, iflas ettiği söylenen taşeron firmadan alacakları kaldığını öne süren işçiler damgasını vurdu.

Pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Şanlıurfa'dan toplu açılış ile düğmeye basılarak hizmet vermeye başlayan Havran Barajı'nın inşaatında çalışan ve iflas ederek kapandığı söylenen 4 taşeron firmadan birisinde çalışarak alacakları kaldığı öne sürülen yaklaşık 25 işçi, açılış töreninde haklarını aradı.
Tören programının başlamasının ardından canlı bağlantı için beklendiği esnada milletvekili Ali Osman Sali ve 22. dönem milletvekili Ali Aydınlıoğlu'nun karşısına geçen bir grup baraj işçisi, taşeron firmadan alacakları olduğu için mağdur olduklarını söyledi ve yardım talebinde bulundu. Aralarında Havran'da esnaflık yapan birkaç kişinin de bulunduğu söylenen baraj işçileri, "Çalıştığımız taşeron firmanın iflas ettiği söylendi ve bizler haklarımızı alamadık. Siz milletvekillerimizden yardım bekliyoruz. Hakkımız olan paraları alamadık. Muhatap bulamıyoruz. Sizleri bir arada bulmuşken bu durumu size açmak istedik. Bize yardım edin. Hepimiz ev geçindiriyoruz. Durumumuz sıkışık" dedi.
Milletvekili Ali Osman Sali ve eski Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, protokol tribününün yakınlarında yaşanan olayın büyümemesi için çaba gösterirken, taşeron firma yetkililerine ulaşmaya çalışacaklarını ve işçilerin mağduriyetlerini gidermek için çalışma yapacaklarını söyledi. Mağdur olduklarını öne süren işçiler, olayı büyütmeden açılış törenini izledi ve milletvekili Ali Osman Sali'nin yapacağı çalışmayı beklemek için evlerinin yolunu tuttu.
1995 yılında başlayan sulama ve taşkın amaçlı Havran Barajı 14 yılda tamamlandı. İnşa çalışması 2009 yılında sona erdi. Yarasalar sebebiyle barajın hizmete verilmesi bir süre ertelendi. Kil çekirdekli kaya dolgu kullanılan Havran Barajı´nın 3 bin 60 hektarlık sulama alanına sahip olduğu bildirildi. Su tutulmaya başlanan Havran Barajı, 31 Ekim Pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından Şanlıurfa´da yapılan toplu açılış töreni kapsamında canlı bağlantı ile hizmete verildi. Gövdesi 1,05 hm3, göl hacmi 66,5 hm3 olan 3,15 km2 göl alanına sahip Havran Barajı´nın sulama alanı ise 3 bin 60 hektar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile