Barajdan Baraja Su Takviyesi Yapilacak

Barajdan Baraja Su Takviyesi Yapilacak

Sivas’ta son yillarda su seviyesi düsen 4 Eylül Baraji’na, 300 milyon liralik yatirim ile 50 kilometre uzakliktaki Pusat Özen Baraji’ndan su takviyesi yapilacak.

Yagislarin azalmasi ve artan kuraklik nedeniyle baraj ve göletlerdeki su seviyelerinde düsme gözlemlendi. Kurakliktan nasibini Sivas’in içme suyu ihtiyacinin karsilandigi 4 Eylül Baraji da aldi. Barajda su seviyesi son yillarin en düsük seviyesine geriledi. Barajdaki su seviyesinin normal düzeye yükseltilebilmesi için kollari sivayan Sivas Belediyesi, 50 km uzakliktaki Pusat Özen Barajindan su getirme projesini gelistirdi.

Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin, DSI ile yaptigi görüsmeler sonrasi su takviyesi için hazirlanan projeyi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a sundu. Proje Cumhurbaskani Erdogan tarafindan onaylanip 2021 yatirim programina alindi.

50 kilometre mesafeden su nakledilecek

Konuyla alakali IHA mikrofonuna açiklamalarda bulunan Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin, “Son yillarda ülkemiz de, sehrimiz de, bölgemiz de kuraklikla karsi karsiya. Su anda malumunuz içme suyu projemizi 4 Eylül Barajindan ve Tavra deresindeki kuyulardan temin ediyoruz. Barajda son yillardaki kuraklik sebebiyle su seviyemiz asiri derecede düstü. Uzun yillar da Sivas’in su sorunu yasamamasi için Sayin Cumhurbaskanimiza arz ettigimiz bir proje vardi. Bu proje Pusat-Özen Baraji’ndaki suyu Sivas 4 Eylül Baraji’na nakledilmesi. Sayin cumhurbaskanimiza arz ettik Cumhurbaskaninin talimati ile proje 2021 yili yatirim programina dahil edildi. Su anda DSI bölge müdürlügümüz, bölge müdürümüze ve ekibine tesekkür ediyorum. Proje ihalesini, yapilan proje çalismasi tamamlaniyor Insallah hedefimiz ve amacimiz 2021 yili sonunda ihalesini yapmak, çünkü su hayatin can damari, su olmazsa diger hizmetlerin bir anlami yok ve bu noktada arkasinda bu tip önlemleri almazsak yapacagimiz çok bir sey yok yagmur yagmasini bekleyecegiz. Ama onu beklemek yerine biz alternatif kaynaklari 4 Eylül Barajina naklederek Sivasli hemserilerimizin ve o bölgedeki köyde yasayan kirsalda yasayan hemserilerimizin de su sorunu çözmek adina bu projeyi Sayin Cumhurbaskanimiza arz ettik Cumhurbaskanimizin talimatlariyla ve yatirim projesine girdi amacimiz ve hedefimiz 2022 yilinda insaat çalismalarina baslamis olmak. 4 Eylül Baraji planlandigi zaman Sivas’in 50 yillik su sorunu yasanmayacak diye planlanmis ama yagmur yagmadigi için kuraklik oldugu için 4 Eylül Barajindaki su seviyesi düstü. Pusat-Özen Baraji bir akarsu üzerinde suyu besleyen bir kaynak ve su seviyesi çok iyi su kalitesi de çok iyi ben inaniyorum ki uzun vade de Sivas su sorunu yasamayacak devaminda da öyle bir sorun olursa Beydili Baraji diye bir proje var DSI uzun vadede orada da çalisiyor zaten” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile