Barcelona Manchester United maçı ve Barcelona Manchester goller (3-1)

Barcelona Manchester United (3-1) maçı ayrıntıları. Şampiyonlar Ligi finali muhteşem geçti. Barcelona Manchester goller ve 2011 Barcelona Manchester United maçı önemli anları izle.

Şampiyonlar Ligi'nde 2010-2011 sezonunun şampiyonu, finalde M.United'ı 3-1 yenen Barcelona oldu. Katalan devi, 2009'da Roma'daki finalde yendiği rakibini Wembley'de de devirip kupaya uzanmasını bildi.Barcelona Manchester United (3-1) maçı ayrıntıları. Şampiyonlar Ligi finali muhteşem geçti. Barcelona Manchester goller ve 2011 Barcelona Manchester United maçı önemli anları izle.

Avrupa'nın en büyüğü Barcelona! 12345Wembley'de tarih tekerrür etti. Barcelona, 2009'da, Roma'da olduğu gibi ManU'yu yine yendi ve 'Avrupa'nın da en büyüğü benim' dedi.
La Liga'nın şampiyonu Barcelona, İngiltere'de oynanan finalde Manchester United'ı 3-1'le geçerek 4. kez Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oldu. İki takım 2009'da yine Şampiyonlar Ligi finalinde, Roma'da karşılaşmış ve Katalanlar, o güne kadar bu kupanın finalini kaybetmeyen ManU'yu 2-0 mağlup etmişti.

Barcelona, daha maçın ilk dakikalarında rakibine üstünlük kurdu. Her maç olduğu gibi oyunu rakibinin yarı sahasına yığan Katalanlar, art arda gol pozisyonları yakaladı ancak değerlendiremedi.

Barcelona Manchester United maçı  ve Barcelona Manchester goller (3-1)

Barcelona Manchester United maçı  ve Barcelona Manchester goller (3-1)

Barcelona Manchester United maçı  ve Barcelona Manchester goller (3-1)

Barcelona Manchester United maçı  ve Barcelona Manchester goller (3-1)

Barcelona Manchester United maçı  ve Barcelona Manchester goller (3-1)

Kaçan pozisyonların ardından 27. dakikada Pedro'nun golü geldi ve Barcelona üstün oyununu golle süsledi: 1-0.

Herkes topun hâkimi olan Barcelona'nın farkı artıracağını düşünürken bir anda rakip kaleye giden ManU, Rooney'in golüyle maça eşitlik getirdi ve ilk yarının skorunu belirledi: 1-1.

Soyunma odasından aynı kadrolarla dönen iki takım da ikinci devreye golü düşünerek başladı. Arka arkaya gelen akınların ardından 54'te sahanın yıldızı Messi, takımını möne geçirdi: 2-1.

Barcelona, bu golün ardından da topu rakibine göstermedi, ve 69. dakikada David Villa, müthiş bir golle farkı ikiye çıkardı: 3-1.

Manchester United, hemen bir gol bularak maça yeniden ortak olmak istese de bulduğu az sayıda pozisyonu değerlendiremedi ve maç bu skorla sona erdi.

Guardiola'nın takımı Barcelona, Avrupa'nın en büyük kupasının sahibi oldu


İLK YARI

Dev finale iyi başlayan Manchester United, Barcelona'nın bilindik oyun kurgusunu ilk 10 dakika içinde kurmasına izin vermezken, Katalan devi bu dakikadan sonra topun kontrolünü eline geçirdi.

Pasa dayalı oyun anlayışını güçlü rakibine kabul ettiren Barça; 20 ve 22. dakikalarda Villa ile yakaladığı fırsatları değerlendiremezken, 24. dakikada Messi'ye vuruşu şansı tanımayan Vidic, mutlak bir golü engelledi.

Dakikalar 27'yi gösterdiğinde Barcelona beklediği golü buldu. Xavi'nin pasıyla ceza sahasına giren Pedro, yaptığı plase vuruşla Van der Sar'ı terse yatırdı ve topu ağlarala buluşturdu.

United ise bu gole cevap gecikmedi. 34. dakikada Rooney'in pasında; ceza sahasına koşu yapan Giggs'in geriye çıkardığı topa çok şık vuran İngiliz yıldız Rooney, skora denge getirdi. Pozisyonun başında Giggs'in ofsaytta olduğu gözlemlendi.

Beraberlik golünün ardından baskılı oyununa devam eden Barcelona; 44. dakikada Messi'nin başlattığı atakta Arjantinli yıldızı ile mutlak bir golü kaçırdı ve ilk yarı karşılıklı gollerle 1-1 tamamlandı.

BARÇA 4'LEDİ; UNİTED'I GEÇTİ

Daha önce 1991-92, 2005-06 ve 2008-09 sezonlarında kupayı kazanan Barcelona, 4. kez mutlu sona ulaşmayı başarırken, 3 şampiyonluğu bulunan United'ı geride bırakmış oldu. Öte yandan iki ekip arasındaki 11. randevuyu kazanan Barcelona galibiyet sayılarında da 4-3'lük üstünlük yakaladı.

VİLLA'DAN MUHTEŞEM VURUŞ

İkinci golü bulmasına rağmen bir gol daha atarak rahatlamak isteyen Barcelona, oyunu rölantiye almayıp gol için saldırmaya devam etti.

69. dakikada David Villa, ceza yayı üzerinden muhteşem bir plase vuruşla takımını rahatlatan golü attı. O gol öncesi Lionel Messi'nin, Manchester United defansına zor anlar yaşatan çalımları ise adeta iki takımın maçtaki durumunu gösterir nitelikteydi.

Savunmanın göbeğindeki Rio Ferdinand ve Nemanja Vidic'in yaptığı zamanda hamleler, Manchester United'ın daha fazla gol yemesine mani olurken son 10 dakikaya girilirken Ryan Giggs'in ceza alanı içinde David Villa'yı geçmek isterken meşin yuvarlağın İspanyol golcünün eline çarpması, İngiliz ekibin penaltı beklemesine neden oldu ancak Macar hakenm Viktor Kassai oyunu devam ettirdi.

Üçüncü golün ardından oyunun temposunu düşüren Barcelona, son anlarda daha garantili bir futbolla skoru korumayı amaçladı. Manchester United ise özellikle verilmediğini iddia ettikleri penaltı pozisyonu sonrası sinirlenip sert bir futbol anlayışına büründüler.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Barcelona 4. kez Avrupa'nın en büyüğü oldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile