Barış anneleri, AK Parti'yi ziyaret etti: Artık kardeş kanı akmasın

Kendilerine 'Barış anneleri' ismini veren bir grup kadın, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak'ı ziyaret etti.

"Biz artık evlatlarımızın kanlarını

  Kendilerine ' Barış anneleri ' ismini veren bir grup kadın , AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ' ı ziyaret etti .

" Biz artık evlatlarımızın kanlarını dökülmesini istemiyoruz " diyen anneler adına konuşan Cemile Aydın ve Emine Aslan , " İster Kürt olsun , ister Türk olsun , ister Çerkes olsun , kim olursa olsun ; ne polisin , ne askerin kanının dökülmesini istemiyoruz . Bu kanın durması için herkes üstüne düşen görevi yapsın . Annelerin gözyaşı artık akmasın . Operasyonların durmasını bekliyoruz . Bu ülke hepimizin . Siz iktidarsınız , bu kanı siz durdurabilirsiniz . " dedi .

Annelerin konuşmalarına , " Sizin derdiniz tasanız , bizim derdimiz tasamız " diye cevap veren AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak , Kurtuluş Savaşı ' nda Türk ' üyle , Kürdüyle , Çerkeziyle herkes bu vatan için cephelere koştu . Yüzyıllardır kız alıp veren , birbirine akraba olan bizleri birbirine düşman etmek mümkün değildir . Türkiye ' nin zenginliği olarak gördüğümüz farklılıklarını ayırmak kimsenin harcı değildir . Çanakkale şehitliklerinde Yozgatlı Mehmetçikle , Diyarbakırlı Mehmetçik yan yana yatıyor . Bu Cumhuriyeti her birlikte kurduk . Bugün Diyarbakır olmasa , Mardin ve Türkiye olmaz . İzmir olmasa , Edirne ve Türkiye olmaz . Sorunlarımız var . Ama yavaş yavaş çözülmeye başlandı . Bir yıldır hükümetimiz milli birlik ve kardeşlik projesini hayata geçirdi . Demokratik standartları yükselterek bu dertleri sıkıntıları çözeriz diye düşünüyoruz . Bu ülkede Türklerin olduğu kadar Kürtlerin de sıkıntıları var , Alevilerin olduğu kadar Sünnilerin de sıkıntıları var . Senin sıkıntın fazla , benim ki daha az dememiz lazım . Sıkıntıları pasta dilimi gibi ayıramayız . " ifadelerini kullandı .

Sıkıntıların aşılması için hukuk sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini belirten Ömür Kabak , sözlerini şöyle sürdürdü : " Kürtçe yıllardır yasaklanmıştı . Bugün TRT 6 ' da 24 saat Kürtçe yayın yapıyor . Olağanüstü hal kaldırıldı . Terörden ve terörle mücadele esnasında alınan tedbirlerden zarar gören vatandaşların zararlarına karşılık 13 ildeki hak sahiplerine yaklaşık 1 milyar lira , köye dönüşe destek olmak için hükümetimizce verildi . Köyleri boşaltılan 150 binin üzerinde vatandaşın köylerine dönmeleri sağlandı . Ancak , terör halen devam ediyor . Devletimiz bizim baş tacımızdır . Devlete karşı silah çeken ve teröre bulaşanlara müsamaha göstermek mümkün değildir . Terörle mücadele aynı kararlılıkla devam edecektir . Terörün mutlaka sona ermesi sağlanmalıdır . Evlat acısından daha büyük acı yoktur . Allah kimseye bunu yaşatmasın . Ama 25 yıldır ülkemin her yerinde nice annelerin çalan her telefonla yürekleri ağızlarına gelmiştir . Anneliğin siyaseti yoktur . "

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile