Baris Atay'a Saldiri Davasinda Mütalaa

Türkiye Isçi Partisi (TIP) Milletvekili Baris Atay’a saldirdigi gerekçesiyle 5 sanigin yargilandigi davada mütalaa açiklandi. Savci, saldiriyi takip sonucunda gerçeklestiren saniklarin 1 buçuk yildan 2 yil 4 aya kadar degisen oranlarda hapisle cezalandirilmasini istedi.

Kadiköy’de 31 Agustos 2021 tarihinde Türkiye Isçi Partisi (TIP) Hatay Milletvekili Baris Atay’in saldiriya ugramasina iliskin tutuklanan ve 3 ay sonra tahliye edilen Ömür Canpolat (35), Çaglar Bas (23) ve Çagri Hasan Çaliskan’in (23) yargilanmasina devam edildi. Anadolu 46’nci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya, taraf avukatlari katildi.

Durusmada söz alan müsteki Baris Atay’in avukati, “Saniklarin fiili isledikleri yer, zaman, kosullar ve planli hareket edisleri gözetilerek, suç kasit ve kararliliklari dikkate alinarak, alt sinirdan uzaklasilmak suretiyle cezalandirilmasini talep ediyoruz” dedi.



‘Takip ederek saldiriyi gerçeklestirdiler’

Durusmada esas hakkindaki mütalaasini açiklayan Cumhuriyet savcisi, sokagin 5 metre genisliginde oldugu ve sokakta yan yana yürüyen iki kisiden yol istemelerini gerektirecek bir durumun söz konusu olamayacagini belirtti.

Saniklarin Baris Atay’i takip ettiklerinin kamera kayitlari ile sabit oldugunun kaydedildigi mütalaada, saldiri aninda saniklarin “serefsiz vatan haini” seklinde bagirmalari dikkate alindiginda, saniklarin Baris Atay’in kimligini bilmemeleri yönündeki savunmalarina itibar edilemeyecegi vurgulandi. Savci, saniklarin, “kamu görevlisini kasten yaralama” suçundan 6 aydan 1 buçuk yila kadar hapis ile cezalandirilmalarini istedi. Saniklardan Ömür Canpolat’in “kamu görevlisine hakaret” suçundan da 1 yil 2 aydan 2 yil 4 aya kadar hapis ile cezalandirilmasini talep etti. Bunun üzerine söz alan saniklarin avukati, mütalaaya karsi beyanda bulunmak için süre istedi. Ara kararini açiklayan mahkeme, saniklarin avukatina mütalaaya karsi beyanda bulunmasi için süre vererek durusmayi erteledi.

Iddianameden

Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, TIP Milletvekili Baris Atay’in olay tarihinde arkadasiyla birlikte Kadiköy’de bir mekana gittigi, mekandan çikip yürüdügü sirada Ömür Canpolat’in arkasindan kosarak Atay’a bagirip saldirdigi anlatilmisti. Atay’in kendini korumaya çalistigi sirada Çaglar Bastan, Çagri Hasan Çaliskan’in ve Osman Avsar’i daha gelerek saldirdiklari belirtilerek, Atay’in yaklasik 1 dakika boyunca vücudunun çesitli bölgelerine vurduklari, daha sonra olay yerinden kaçtiklari kaydedilmisti.

Iddianamede, sanik Ömür Canpolat’in "kamu görevlisine karsi yaralama" ve "kamu görevlisine karsi hakaret" suçlarindan 1 yil 8 aydan 3 yil 10 aya kadar, diger saniklar Çaglar Bastan ve Çagri Hasan Çaliskan’in ise "kamu görevlisine karsi yaralama" suçundan ayri ayri 6 aydan 1 yil 6 aya kadar hapisle cezalandirilmasi istenmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile