Baris Elçilerine Akademik Egitim Verilecek

Baris Elçilerine Akademik Egitim Verilecek

Ortadogu ve Kuzey Afrika’daki baris ve kalkinma çalismalarina katki vermek amaciyla Istanbul’da kurulan baris merkezi profesyonel sertifika programi kapsaminda uzmanlara akademik egitim verecek.

Birlesmis Milletler Egitim ve Arastirma Enstitüsü (UNITAR) tarafindan yerel egitim merkezi CIFAL Istanbul araciligiyla sunulan akademik çalismalari, saha ziyaretlerini, seminer ve atölye çalismalarini da içerecek olan program faaliyete geçti. Program kapsaminda 40 baris ve kalkinma uzmanina egitim verilecek. Bu amaçla kurulan Baris Merkezi, Ortadogu ve Kuzey Afrika’daki ülkelerin karsi karsiya kaldigi toprak ve kimlik sikintilari, iklim degisikligi, gida güvensizligi, mülteci entegrasyonu ve toplumsal kalkinma gibi konular çerçevesinde barisin insasi programa katilan ögrenciler, ileri düzeyde bilgi ve becerilerle donatilacak. Merkezde yürütülecek programda; baris ve kalkinma teorileri ile metodolojisi, sürdürülebilir kalkinma, diplomasi ve is birligi ana konularinda kapsamli bir müfredat islenecek.

“Ögrenciler deneyimlerini bölgede dokuz aylik bir sosyal degisim projesi uygulamak için kullanacak”

Ögrenciler deneyimlerini bölgede dokuz aylik bir sosyal degisim projesi uygulamak için kullanacak ve sonuçlarini sunacaklari bitirme semineri ile programi tamamlayacak. Kariyerlerinin ortasindaki uzmanlara uygun olarak tasarlanmis program, bursiyerlerin ögrendiklerini gerçek dünya senaryolarina entegre edebilmelerini, kendi kurumlarini ve toplumlarini olumlu yönde etkileyebilmelerini saglayacak. Birlesmis Milletler’in öncülügünde Bahçesehir Üniversitesinin katkilariyla faaliyet gösterecek baris merkezinde ilk egitim grubu için programa alimlar, Subat 2024’te, dersler ise 2025 yilinda baslayacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile