Barış Yürüyüşü Fethiye'den Başladı

Barış Yürüyüşü Fethiye'den Başladı

Nürnberg’den gelen Japonyalı Budist Keşiş, Fethiye’den Antalya’ya barış yürüyüşü başlattı.

Antalya’da düzenlenecek olan G20 zirvesi nedeniyle Dünya’da barışı sağlamak amacıyla yola çıkan Toyoshige Sekiguchi isimli keşiş, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı da ziyaret etti. Sekiguchi , Nürnberg Belediye Başkanı Dr. Ulrich MALY’den aldığı barış mektubunu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’e teslim edecek.

Bir Japon keşiş G20 üyesi ülkelerin, Dünya’ya barış getirmeleri umuduyla, barış yürüyüşüne çıktı. Japon Budist Keşiş Toyoshige Sekiguchi amacının, Antalya’nın kardeş şehri olan Nümberg’in Belediye Başkanı Dr. Ulrich MALY’den aldığı barış mektubunu, Antalya Belediyesi Başkanı Menderes Türel’e teslim etmek olduğunu söyledi.

Barış yürüyüşüne Fethiye’den başlayan Toyoshige Sekiguchi isimli keşiş, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı da ziyaret etti.

Ziyaret hakkında açıklama yapan Başkan Saatcı, " Toyoshige, Nürnberg Belediyesi’nden bir mektup almış. Antalya’da yapılacak olan G20 zirvesi’nin ev sahibi olması sıfatıyla Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e bu mektubu sunacak. Mektubun içeriği de Nagasaki ve Hiroşima’ya atılan atom bombalarından sonra nükleer santrallerin yapılmasına karşı bir kampanya başlatılmış. Kendisi barış elçisi ve bugün Fethiye’den yürüyerek yola çıkacak ve 12 Kasım’da G20 zirvesine o mektubu olaştırmayı hedefliyor. Kendisini kutluyoruz. Bazen İndira Gandhi olmak gerekiyor. Silahsız da bu tip barış yürüyüşleri ile de sonuca gidilebiliyor. 2016 yılında Almanya’nın kendi isteğiyle bütün santralleri kapatma kararından sonra dünyada gerçekten bu tip kampanyalar hızlandı. Almanya Avrupa’nın devi. Almanya güneş, rüzgar ve diğer HES’lere geçiş yaparken bazı ülkelerin hala elektriği nükleer enerjiden karşılama niyetlerini de anlamaktan zorluk çekiyorum. Allah var, bunlardan bir tanesi de biziz. Elektrik elde etmek için nükleer enerjiye başvuruyoruz. Rusya’yla da bu konuda anlaşmalarımız var. Hatta geçen gün, Rusya ile aramız limoni olduğu zaman yetkililerimiz nükleer enerjiyi sadece Ruslar yapmıyor, Japonlar da yapıyor diye konuşmuştu. Tsunami den sonra Japonya’daki nükleer santralin nelere yol açtığını hep birlikte gördük. Toyoshige’yi kutluyorum. Gandhi’nin İngiliz işgaline karşı yapmış olduğu başkaldırı gibi bazen bir kişi bile Dünya’nın tavrını değiştirebiliyor" dedi.

Başkan Saatcı ile sohbetten sonra hatıra fotoğrafı çektiren keşiş, Belediye binası önünde yaptığı duanın ardından yürüyüşünü tamamlamak üzere Antalya’ya yola çıktı. Toyoshige Sekiguchi isimli Japon keşiş, barış ve nükleer silahsızlanma için, 2009 yılından bu yana yürüyerek dünyayı geziyor, gittiği şehirlerde dua ediyor. Budist Keşiş, daha önce Elmau G7 zirvesine nükleer cihazların kaldırılması için de barış yürüyüşü yapmıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile