Barıştepe'deki Göçük Faciasının Ardından

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Barıştepe köyünde tandır toprağı çıkartırken göçük altında hayatını kaybeden vatandaşların yakınları, devletten yetimlere sahip çıkılmasını istedi.

Geçtiğimiz hafta meydana gelen göçük faciasında 1'i çocuk toplam 6 kişi hayatını kaybetmiş, yaralı olan 4 kişi Mardin ve Diyarbakır Devlet Hastanelerine sevk edilmişti. Ağır yaralı bulunan Aziz Batı'nın(11) beyin ölümü gerçekleşmişti. Yaralı bulunan 3 kişinin durumunun iyi olduğu belirtilmişti.
Midyat Barıştepe köyünde açılan kanalizasyon çukurunda tandır toprağına iki gelinini kurban veren Abdurrahman Güneş(56), "Gelinlerimden Zahide ve Naciye hayatını kaybetti. Naciye'nin 3 çocuğuna biz bakıyoruz. Çocukların babaları da görme özürlü. Yetim kalan çocuklarımız için devletimizin yetkililerinden yardım istiyoruz" dedi.
İki gelini kaybeden kayınvalide Makbule Güneş'le birlikte çocuklara bakmaya çalıştıklarını vurgulayan Abdurrahman Güneş, gelini Zahide Güneş'in çocuklarının olmadığını belirtirken, geçen yıl kocasının trafik kazasında hayatını kaybettiğini belirtti.
Olayda iki kayıp veren Tapmaz ailesi de kendilerine yardım eli uzatılmasını istiyorlar. Yuvasını dağıtan tandır faciasında 2 yaşındaki kızı Zelal ile 23 yaşındaki eşi Azize'yi kurban veren Sait Tapmaz, 1,5 yaşındaki oğluyla birlikte öksüz kaldığı belirtti. Tapmaz, "Durumumuz ortadadır. Bize sahip çıkmalarını istiyoruz" diye konuştu.
Hala olayın şokunu yaladıklarını vurgulayan Barıştepe Muhtarı Alladdin Bayar ise, "Devletimiz tüm imkanlarını bizim için seferber etti. İl ve İlçe Mülki amirleriyle, hükümet yetkilileriyle her an yanımızda oldular, acımızı paylaştılar. Aksi takdirde Barıştepe köylüleri olarak bu yükün altından kalkamazdık. Devlet her afette yardıma koştuğu gibi umarım bizim köylülerin derdine derman olacaktır" şeklinde konuştu.
Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı göçük olayıyla ilgili adli soruşturma başlatmıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile