Baro Başkanlığı İçin Üç Grup Tek Adayda Birleşti

İstanbul Barosu seçimleri öncesi üç farkıl avukat grubu, tek bir aday etrafında birleşti.

Tek kadın başkan adayı Filik Kerestecioğlu, "Hep birlikte, herkes için adalet demek için İstanbul Barosu Başkanlığı'na adayım" dedi.

Ekim ayındaki İstanbul Barosu seçimleri öncesinde adaylığını açıklayan Çağdaş Avukatlar Grubu, Katılımcı Avukatlar ve Özgürlükçü Hukuk Platformu’nun adayı Filiz Kerestecioğlu Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

Türkiye'de adil yargıya ulaşmanın artık mümkün olmadığını savunan Filiz Kerestecioğlu, “Hele ki yasal değişikliğe rağmen halen görevlerine devam eden ve neredeyse tüm memleketi ‘Tutuklu ülke’ haline getirmiş olan özel yetkili mahkemelerde yargılamalar sürerken adil bir yargıya ulaşmak hiç mi hiç mümkün değil. Düşünce ve ifade özgürlüğünün, savunma hakkının üzerine basılarak geçildiği bir dönemi siz basın mensupları ve avukatlar birlikte yaşıyoruz. Yüzlerce tutuklu basın mensubu ve avukat var” dedi.

Zor bir dönemde başkan adayı olduğunu vurgulayan Kerestecioğlu, "Bizler artık birlikte bir şarkı söylüyoruz: Sil baştan başlamak gerek, sil baştan sevmek gerek diyoruz. Bu şarkıyı bütün topluma yaymak, halkın hak arama özgürlüğünü savunan, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele eden, adliye koridorlarında birlikte yaşayarak meslektaşlarımızın sorunlarını çözen, öfke değil barış dilini savunan bir baro için hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu demokratik buluşmayla, hep birlikte herkes için adalet demek için İstanbul Barosu Başkanlığı’na adayım” ifadelerini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile