Bartholomeos, Sümela’dan mesaj verdi: Dayanışma kültürünü koruyalım

Bartholomeos, Sümela’dan mesaj verdi: Dayanışma kültürünü koruyalım

Trabzon'un Maçka ilçesi Altındere vadisindeki Sümela Manastırı'nda, Fener Rum Patriği Bartholomeos, yönettiği "Meryem Ana'nın Göğe Yükseliş Günü"nde ayininde önemli mesajlar verdi.

İlk dini etkinliğin 15 Ağustos 2010'da yapıldığı Sümela Manastırı'nda, 2015'ten sonra manastırda gerçekleştirilen restorasyon dolayısıyla ayinlere 4 yıl ara verilmiş ve restorasyon sonrası ayinler tekrar 2019 yılında başlamıştı. Sümela Manastırında bu yıl da 9. ayin gerçekleştirildi. Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yönettiği ayine Gürcistan, Yunanistan ve İstanbul'dan yaklaşık 300 kişilik Ortodoks din adamı ve ziyaretçi katıldı.

"BU TOPRAkLAR ÖRNEK OLSUN"

Bartholomeos, "Bu anlamlı dayanışma kültürünü koruyalım, geliştirelim, birbirimizi daha iyi tanıyalım, insanları sevelim, farklı kültürleri sayalım. Bu topraklar örnek olsun. Çevre ülkeler ilham alsın" diyerek mesaj verdi.

Bartholomeos, Sümela’dan mesaj verdi: Dayanışma kültürünü koruyalım

"TRABZON HALKINA MİNNETARIZ"

Ayin sonrası konuşan Fener Rum Patriği Bartholomeos, "Yüce Rabbimizin inayetiyle Validemiz Meryem Anamızın huzurunda olmaktan büyük bir minnet ve guru duymaktayız. Maneviyatı bu yüksek günde bu mekanda bulunmamızı sağlayan devlet yöneticilerimize, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'a şükranlarımızı sunarız. Yıllarca bu sarp kayalarda çalışarak Sümela Manastırının ruhuna ve tarihine uygun korunabilmesi için hassasiyet ve veren tüm emekçi kardeşlerimize ve tabiki Trabzon halkına şükran ve teşekkürlerimizi ifade ediyorum. Trabzon ve çevre illeri halkını çok sevdik. Misafirperverlikleri bizler her zaman memnun etti. Hele bu gelişimizde sportif alanda şampiyonluğu kazanmış bir Trabzon'a gelmek bizleri ziyadesiyle bahtiyar etti. Bu başarının devamını dileriz" dedi.

Bartholomeos, Sümela’dan mesaj verdi: Dayanışma kültürünü koruyalım

"KENDİ HAYATLARINI HİÇE SAYARAK İNSANLIK ÖRNEĞİ GÖSTEREN HERKESE MİNNETTARIZ"

Geçtiğimiz günlerde bizleri ve hepimizi üzen Balıklı Rum Hastanesi Yaşlılar Yurdu yangınıyla ortak acılarda buluştuklarını ifade eden Bartholomeos, "Herhangi bir can kaybının yaşanmamış olmasının yanı sıra farklı kesimlerden farklı inançlardan birçok kişinin acımızı paylaşması acılarımızı biraz olsun hafifletti. Yaşlı hastalarımızı kurtaran, kendi hayatlarını hiçe sayarak insanlık örneği gösteren komşularımıza, halkımıza ve yöneticilerimize teşekkürü bir borç biliriz. Bu anlamlı dayanışma kültürünü koruyalım, geliştirelim, birbirimizi daha iyi tanıyalım, insanları sevelim, farklı kültürleri sayalım. Bu topraklar örnek olsun. Çevre ülkeler ilham alsın" şeklinde konuştu.

Bartholomeos, Sümela’dan mesaj verdi: Dayanışma kültürünü koruyalım

Ayine Gürcistan'dan katılan Lana Kalabegahsvili, "Burada olmaktan çok mutluyuz. Türkiye devletine çok teşekkür ediyorum. Bütün Ortadoks ailelerin gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Bartholomeos, Sümela’dan mesaj verdi: Dayanışma kültürünü koruyalım

Tamar Jabnizde ise; "Sümaela manastırını koruyan, yeniden restore eden Türkiye devletine teşekkür ediyorum. Bugün burada tüm Ortadokslar olarak ibadetimizi yaptık. Türk halkına minnettarız" dedi.

Yunanistan'dan ayine gelen Anastasia Sarıdıs da, "Buraya restorasyondan sonra ilk kez geldim. Türk halkının misafirperverliğine ve burayı koruyan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile