Bartın'da 432 sokak köpeği kısırlaştırıldı

Bartın'da 432 sokak köpeği kısırlaştırıldı

Bartın Belediyesi Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan sağlanan mali destek ile 432 başıboş köğeğin kısırlaştırıldığı öğrenildi.

Bartın Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Bartın'da 432 köpeğin kısırlaştırıldığı bildirildi. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 19. maddesi gereğince Çevre ve Orman Bakanlığı'na müracaat eden Bartın Belediyesi, ilgili maddede yer alan "Ev ve süs hayvanlarının korunması amacıyla bakımevleri ve hastaneler kurmak, buralarda bakım, rehabilitasyon, aşılama ve kısırlaştırma gibi faaliyetleri yürütmek için, başta yerel yönetimler olmak üzere diğer ilgili kurum ve kuruluşlara Bakanlıkça uygun görülen miktarlarda mali destek sağlanır" hükmü çerçevesinde maddi destek talep etti. Bakanlığın maddi destek onayından sonra 27 Ekim 2009 tarihinde Çevre ve Orman Bakanlığı Bartın İl Müdürlüğü ile protokol imzalayan Bartın Belediyesi, bakanlıktan sağladığı 25 bin 920 TL. ile kısırlaştırma çalışması başlattı. Bu bağlamda 432 başıboş köpek kısırlaştırıldı.

Sahipsiz hayvanların barındırılması ile ilgili ciddi çalışmalar yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Cemal Akın, "Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün gayretleri ile sahipsiz hayvan barınağımızı rehabilite ederek, buradaki başıboş köpeklerin iyi koşullarda barındırılması sağlandı. Belediye bütçemizden de sahipsiz hayvanlar için ciddi rakamlar ayrılıyor. Sağlıksız köpeklerin insan ve çevre sağlığını olumsuz etkilememesi için aşılama ve kısırlaştırma faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu bağlamda Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan sağladığımız bir ödenekle de 432 köpek kısırlaştırıldı" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile