Bartin'da Ailesiyle Evin Üçüncü Katina Çikarak Selden Kurtulan Sabri Ünal, Yasadiklarini Anlatti Açiklamasi

'Herkeste bir korku oldu. Sel sulari yükseldikçe 'Artik eve su girdi, biz gittik.' dedik. Salavat getirmeye basladik. Üst kata sigindik. Ev yikilsaydi ailecek gidecektik, 14 kisi sulara kapilacaktik' 'Sel hem yukaridan daglardan hem derenin tasmasiyla asagidan geldi. Evimizin önündeki su 4 metreyi asti. Araçlar, kökünden sökülen agaçlar, kütükler sel suyuyla sürükleniyordu. Bu yasima geldim, böyle bir sey görmedim'

SELIM BOSTANCI - Bartin'in Ulus ilçesinde meydana gelen selden kurtulan 60 yasindaki Sabri Ünal, çocuklari ve torunlariyla evde mahsur kaldiklari sirada yasadiklari korkuyu unutamiyor.

Kumluca beldesine bagli Zafer köyünde oturan Ünal, 11 Agustos'taki selden çocuklari ve torunlariyla evin üçüncü katina çikarak kurtuldu.

Sel suyunun çekilmesini beklerken ailesiyle büyük korku yasayan Ünal, esyalarinin zarar gördügü afetten kurtulduklari için dua ediyor.

Sabri Ünal, AA muhabirine, afetin yasandigi gece sel suyunun yükselmeye baslamasiyla evlerinin önündeki araçlari yüksek yerlere çikardiklarini söyledi.

Daha sonra eve girdigini, çocuklari ve torunlariyla14 kisi evde mahsur kaldiklarini anlatan Ünal, "Evde mahsurduk, Allah'i zikretmekten baska bir sey yapamadik. Çok korktuk. Sürekli Kelime-i Sehadet getirdik. 'Allah'im, bizi kurtarir' dedik." diye konustu.

Ünal, sel sirasinda suyun yükselmesiyle sokaklarin deniz gibi oldugunu aktararak, "Çocuklari korkmasinlar diye üçüncü kata çikardik. Ister istemez herkeste bir korku oldu. Sel suyu yükseldikçe 'Artik eve su girdi, biz gittik.' dedik. Salavat getirmeye basladik. Üst kata sigindik, yapacak bir seyimiz kalmadi. Ev yikilsaydi ailecek gidecektik, 14 kisi sulara kapilacaktik. Su kuvvetli bir sekilde alttan girseydi, duvarlari yikardi." ifadelerini kullandi.

- "Burada tam bir seferberlik çalismasi vardi"

Esyalarinin zarar gördügü selden kurtulduklarina sükrettiklerini belirten Ünal, söyle devam etti:

"Sel hem yukaridan daglardan hem derenin tasmasiyla asagidan geldi. Evimizin önündeki su 4 metreyi asti. Araçlar, kökünden sökülen agaçlar, kütükler sel suyuyla sürükleniyordu. Evimizin alt katinda bulunan beyaz esyalar, kislik yakacaklarimiz, yiyeceklerimiz hep gitti. Kalorifer kazanimiz, kesim motorlarimiz, bahçemiz her sey gitti. Bu yasima geldim, böyle bir sey görmedim. Felaket aninda hep panik olduk. Birbirimizi teselli etmeye çalistik. Çok sükür canimiza bir sey olmadi."

Sel sonrasi bölgede çalisma yürüten ekiplere de tesekkür eden Ünal, "Allah askerimizden, polisimizden, devletimizden razi olsun. Burada tam bir seferberlik çalismasi vardi. Köyümüze neredeyse tüm devlet erkani geldi, bize yanimizda olduklarini gösterdiler. Hepsine çok tesekkür ederim. Allah hepsinden razi olsun." diye konustu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile