Bartin'da Selin En Çok Etkiledigi Zafer Köyü Havadan Görüntülendi
Bartin’da meydana gelen sel felaketinden en çok etkilenen Zafer köyünde yaralar sariliyor. Bartin-Karabük karayolunun yeniden ulasima açilmasi için bölgede is makineleri çalisiyor. Köy havadan drone ile görüntülendi.
Kentte meydana gelen ve metrekareye 318 kilogram yagis birakan asiri yagislar sonrasi yaralar sariliyor. Sel felaketinden en çok etkilenen Ulus ilçesine bagli Zafer köyünde ise çalismalar tüm hiziyla sürüyor. Selin ardindan elektrigin verilemedigi köyde ekipler yikilan direkleri onarirken bir taraftan da enerji nakil hatlarini tamir ediyor. Vatandaslarin ekiplere yardim ettigi bölgeye çok sayida su ihtiyacinin karsilanabilmesi için su tankeri gönderildi. Itfaiye araçlari ve tankerlerle köy meydani yikanarak çamurlardan arindiriliyor. Sel sularinin toprak ve kaya parçalarini köy meydanina kadar tasimasi üzerine bölgeye çok sayida kepçe ve kamyon gönderildi. Köy camisi ve Kur’an Kursu da selden etkilenen binalar arasinda yer aldi.
Öte yandan Zafer köyündeki çalismalar drone ile havadan görüntülendi. Diger yandan Bartin-Karabük yolundaki heyelanda çalismalar sürüyor. Yolun bir bölümünün çökmesiyle birlikte ulasim, açilan servis yolundan saglaniyor. Akörensöküler köyünde sel sularina kapilan 85 yasindaki Arife Ünal’i arama çalismalari sürüyor.



















