Bartın'da Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Bartın'da 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla 35 bin 500 öğrenci ders başı yaptı.

İlköğretim Haftası ve yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Atatürk İlkokulu'nda tören düzenlendi.

Bartın Valisi Ali Çınar, törende yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefiyle Cumhuriyet'in 100. yılı kuruluş yılı olan 2023 hedefinin olduğunu söyledi.

Dünyanın 10 büyük ülkesi arasına girme doğrultusunda ülkenin potansiyeli olduğunu ve potansiyelin öğretmenlerin elinde bulunduğunu ifade eden Çınar, şöyle konuştu:

"Ülkemizin geleceğinin parlak olması siz öğretmenlerimizin eliyle mümkün olacaktır. Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmaya çok yaklaştık. Bunu öğretmen ve öğrencilerimizle en güzel şekilde başaracağız. İlimizdeki eğitim seviyesinin üst sıralarda olması da sevindirici bir durumdur. Ancak bu seviyeyi korumanın yanında daha yukarılara çıkarmanın gayreti içinde olacağız. Onun için omuz omuza güçlerimizi birleştirmeliyiz."

Vali Çınar, ilde "Okuyoruz, anladığımızı hayatımıza uyguluyoruz" konulu ödüllü bir kitap okuma kampanyası başlatacaklarını vurgulayarak, detayların ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise, Türkiye'nin 2023'de dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girme hedefinin eğitimle ilgili olduğunu dile getirerek, hükümet olarak bütçeden en fazla payı eğitime ayırdıklarını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker de, il genelinde 6 anaokulu, 22 birleştirilmiş sınıf ilkokulu, 75 ilkokul, 43 ortaokul, 23 lise ve dengi okullarında 35 bin 500 öğrencinin ders başı yaptığını belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile