Bartın'daki FETÖ/PDY Davaları

Haklarında 'silahlı terör örgütü üyesi olma' suçlamasıyla açılan davada, meslekten ihraç edilen polis ve akademisyen 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan iki davada, 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuksuz yargılanan ve görevlerinden ihraç edilen eski polis memurları E.D, M.A, K.D, M.K. ve A.K. ile avukatları katıldı.

Sanıklar, örgütün sohbet toplantılarına dini duygularla katıldıklarını ve 17-25 Aralık’tan sonra bağlarını kopardıklarını öne sürdü.

K.D, 17-25 Aralık’tan sonra tutuklu polis memurları Mustafa Bozkurt ve Ali Koç’un kendilerini sohbetlere davet etmelerine karşın bunu kabul etmediklerini ifade etti.

Bunun üzerine mahkeme başkanının, "Birçok tanık ifadesinde bu kişilerin isimleri geçiyor ama bunlar inkar ediyor. Sizce neden inkar ediyorlar?" sorusunu yönelttiği K.D, "Bu işin daha derinlerinde oldukları için ceza almaktan korkuyorlar ve inkar etme politikasına gidiyorlar." yanıtını verdi.

Duruşma, sanıklardan elde edilen dijital materyallere ilişkin verilerinin beklenmesi için 20 Eylül'e ertelendi.

- İkinci duruşma

Aynı mahkemedeki ikinci duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuksuz yargılanan ve meslekten ihraç edilen akademisyenler Y.Y, Z.G, İ.B, İ.P. ve H.K. ile avukatları ve yakınları katıldı.

Mahkemede tanık olarak dinlenen A.Y, sanık H.K'nin, üniversitede doçent ve profesörlere yönelik sohbetler düzenlediğini, diğer sanıkların da belirli aralıklarla sohbetlere katıldıklarını, organizasyon veya para toplama gibi bir faaliyetlerinin olmadığını söyledi.

Sanıklar da örgütün sohbet toplantılarına dini duygularla katıldıklarını, örgütsel bir faaliyette bulunmadıklarını öne sürerek beraatlerini talep etti.

Duruşma, sanıklardan elde edilen dijital materyallere ilişkin verilerinin beklenmesi için 18 Eylül'e ertelendi.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamelerde, meslekten ihraç edilen emniyet personeli ve akademisyen 10 sanık hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile